Cumhuriyet Eğitim Gezileri Projesi

Cumhuriyet Eğitim Gezileri Projesi -Afyonkarahisar Valisi Balkanlıoğlu: -Cumhuriyetin kazanıldığı bu toprakları gezen öğrencilerimiz, bizim aramıza sokulan fitne tohumlarının ne kadar yanlış olduğunu mütalaa ediyor


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Cumhuriyetin kazanıldığı bu toprakları gezen öğrencilerimiz, bizim aramıza sokulan fitne tohumlarının ne kadar yanlış olduğunu mütalaa ediyor dedi.
     Balkanlıoğlu, Cumhuriyet Eğitim Gezileri için farkındalık yaratmak amacıyla Zafer Müzesi önünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından organize edilen ve 24 Eylülde Samsundan başlatılan gezilerle Türkiyenin her yerinden gelen öğrencilerin gezi kapsamında Kurtuluş Savaşının ne şartlarda kazanıldığını görme imkanını bulacağını kaydetti.
     Bir ideal uğruna verilen mücadelenin sonrasında Şırnaklı, Diyarbakırlı, Mardinli, Halepli, Şamlı şehitlerin bu topraklarda yattığını anlatan Balkanlıoğlu, Cumhuriyetin kazanıldığı bu toprakları gezen öğrencilerimiz, bizim aramıza sokulan fitne tohumlarının ne kadar yanlış olduğunu mütalaa ediyor. Bunu sağlayan değerli Milli Eğitim Bakanımıza, bunları planlayan ve organize edenlere teşekkür ediyorum. Çok yerinde bir faaliyet, bunun artarak devam etmesini temenni ediyorum dedi.
    
     -Geziler Afyonkarahisarı daha iyi tanıtacak-
    
     Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da geziler vesilesiyle Afyonkarahisarın daha iyi tanınacağını bildirdi.
     Kurtuluş Savaşının başladığı 25 Ağustos 1922 gecesinden beri Türkiyenin 81 ilinden 3 binden fazla öğrencinin, öğretmenlerinin Afyonkarahisara getirilip Kurtuluş Savaşının geçtiği toprakların tanıtıldığını ifade eden Çoban, şöyle konuştu:
     Acaba Kocatepeden başlayan yürüyüş Afyonkarahisara kadar olan bölgede şimdiye kadar kim ne yatırım yapmış- Atatürkçüyüm diyen, cumhuriyeti en iyi ben savunurum diyenler mikrofona geldiği zaman birtakım kesimleri Atatürk düşmanı olarak itam ediyorlar. Orada hangi yolu yaptınız, hangi çeşmeyi yaptınız, hangi tesisleri yaptınız veya orayı nasıl sahiplendiniz- Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Veysel Eroğlu sayesinde oraya milyonlarca lira yatırım yapıldı. Yine İzmir-Antalya yolu kavşağında cumhuriyetimizin nasıl kurulduğu, Kurtuluş Savaşının nasıl kazanıldığıyla ilgili bir panoramik müzeye Afyonkarahisar kavuşuyor. 20 milyon liralık bir yatırıma kavuşuyor. Bizim insanımız artık Çanakkaleye gittiği zaman nasıl panoramik müzelerde savaşı görüyorsa Afyonkarahisara gelince de Kurtuluş Savaşının nasıl kazanıldığını bizzat görecekler.
     İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın da Japonyanın Hiroşima şehrinde meydana gelen patlamada ölenler için her yıl öğrencisinden siyasetçisine, gencinden yaşlısına bu şehri ziyaret ettiğini ve geçmişten ders çıkardıklarını dile getirdi.
     Türkiyede de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2004 yılında bir uygulamanın başlatıldığını ve bu program kapsamında öğrencilerin cumhuriyetin kazanıldığı topraklar ve şehitlikleri gezdiğine işaret eden Yalçın, Biz, Çanakkale Savaşlarında yaklaşık 250 bin şehit verdik. Osmanlının son dönemlerinde ise vatan uğruna verilen şehit sayısı 2 milyona yakındır. Bu vesileyle 2004 yılından bu yana bakanlığımızın geliştirdiği gezilerle bu seneden itibaren Afyonkarahisar, Çanakkale ve Dumlupınardaki şehitlikler ziyaret edilecek dedi.
    
     -3 bin 200 öğrenci gezecek-
    
     Afyonkarahisar ve Dumlupınara düzenlenecek Cumhuriyet Eğitim Gezileri Koordinatörü Yusuf Tuğlu, öğrencilerin gezi kapsamında Kurtuluş Savaşında, cumhuriyetin kurulmasında ve tarihte önemli yeri olan şehitlikleri, müzeleri, anıtları, ören yerlerini gezip göreceklerini belirtti.
     24 Eylülde başlayan geziler kapsamında bugüne kadar 40 ilin Afyonkarahisar ve Dumlupınarı gezdiğini kaydeden Tuğlu, 3 bin 200 öğrenci ve 160 öğretmenin bu gezilere katılacağının bilgisini verdi.
    
     Muhabir: Ekip - Mustafa Güngör
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Cumhuriyet Eğitim Gezileri Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER