Çocukların Mutlu Geleceği İçin Umut Yıldızı

Çocukların Mutlu Geleceği İçin Umut Yıldızı projesi -Proje kapsamında kursları başarıyla tamamlayanlara eşofman hediye edildi


BİTLİS (A.A) - Tatvan Emniyet Müdürlüğünün Çocukların Mutlu Geleceği İçin Umut Yıldızı projesi kapsamında, pvc ve mobilya kurslarını tamamlayan kursiyerlere, eşofman hediye edildi.
     Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, Bitlis Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü ile İlçe Halk Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa açtığı kursları tamamlayan kursiyerlere, spor salonunda eşofmanlarını verdi.
     Kaymakam Erkan, yaptığı açıklamada, risk grubunda bulunan Tatvanlı çocukların hayata geçirilen projeyle, geleceğe daha umutla bakacağını söyledi.
     Proje kapsamında 24 kursiyerin pvc ve mobilya kurslarında istihdam edildiğini kaydeden Erkan, şöyle konuştu:
     Kursiyerlerimiz 3 aylık kursu başarıyla tamamladı. Bizde kursiyerlerimizi başarılarından dolayı ödüllendirmek istedik ve kendilerine eşofman takımı hediye ettik. Bu tür projeler, gençlerin yaşama kazandırılması ve mesleki niteliklere kavuşması açısından güzel. Bundan sonra ki süreçte de bu tür projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz. Bu projeleri çok önemli buluyorum. Çünkü ülkemizin temel sorunu işsizlik. Bundan daha önemli bir sorun da niteliksizlik. Türkiyenin bu temel sorununa el atan Bitlis Çalışma ve İşkur Müdürlüğüne, İlçe Emniyet Müdürlüğüne ve gençlerin istihdam için imkan sağlayan iş yeri sahiplerine teşekkür ediyorum. Bu kursların gittikçe yayılmasını arzu ediyorum. Bu konuda elimizden geleni yapacağız.
     Kurslarla ilgili bilgi veren Bitlis Çalışma ve İşkur Müdürü Alaattin Aslan ise, bu tür kurslarla risk altında olan çocukları topluma kazandırmayı amaçladıklarını kaydetti.
     Bu kapsamda Tatvanda kuaförlük, pvc ve mobilya üzerine 3 ayrı kurs açtıklarını belirten Aslan, şunları kaydetti:
     Üç kursumuzda 36 kursiyerimizi istihdam ettik. Kursiyerlerimiz bir yandan meslek edinirken, diğer yandan evde boş oturmak yerine ileri de işlerine yarayacak olan meslekleri öğrendi. Kurs süresince kursiyerlerin sağlık ve meslek hastalığı sigortaları karşılandı. Bunun yanı sıra yine kursiyerlerimize günlük 20 lira ücret ödendi. Kursu başarıyla tamamlayanlara sertifika vereceğiz. Gençlere meslek öğreterek iş sahibi yapmayı amaçlıyoruz.
     Kursu tamamlayanları iş yerinde istihdam eden Harun Gücü de, kursu tamamlayan kursiyerleri, kurstan sonra da iş yerinde çalıştırmak istediğini belirtti.
     Gücü, Kurs süresince kursiyerlerin azimli çalışmalarından memnun oldum. Kursiyerleri iş yerimde çalıştırmak istiyorum. Bunun için elimden geleni yapacağım dedi.
    
     Muhabir: Servet Taşdemir / Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Çocukların Mutlu Geleceği İçin Umut Yıldızı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER