Çavuş Uluslararası Sanat Günleri başladı

Çavuş Uluslararası Sanat Günleri başladı -Konyanın Hüyük ilçesine bağlı Çavuş beldesinde kurulan Sonsuz Şükran Köyünde bu yıl ilk kez uluslararası boyuta taşınan programda bir çok sanatsal etkinlik yer alacak (Foto


KONYA (A.A) - Hüyük ilçesine bağlı Çavuş beldesinde bu yıl ilk kez uluslararası boyutta düzenlenen Çavuş Uluslararası Sanat Günleri etkinlikleri başladı.
     Çavuş beldesinin kuruluşunun 40. yılında 40 sanatsal etkinlik temasıyla düzenlenecek sanat günlerinde bir çok ünlü sanatçının Şükran Köyüne gelmesi bekleniyor.
     Sonsuz Şükran Köyünün kurulduğu Çavuş beldesinde gerçekleştirilen sanat günleri etkinliğinin ilk günü mehteran gösterileri ile başladı.
     AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu burada yaptığı konuşmada, Sonsuz Şükran Köyüne baktıklarında, mücadelenin ve eser ortaya çıkarmanın sonucunu hep birlikte gördüklerini belirtti.
     AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu ise köyün bu aşamaya çok kolay gelmediğini vurgulayarak, Biz olmuş halini görüyoruz. O ideallerin, hayallerin gerçeğe dönüşmesini görmek, gerçekten çok haz verici bir durum ama kolay olmadığına inanıyorum diye konuştu.
     Hüyük Kaymakamı Yasin Yunak da Anadolunun ücra köşesinde böyle bir organizasyonun gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
     Çavuş Belde Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem, yapımcı ve yönetmen Mehmet Taşdikenin projesi olan Sonsuz Şükran Köyü ile beldenin adının tüm dünyaya duyurulduğunu ifade etti.
     Mehmet Taşdiken de hayatı boyunca hep ideallerinin peşinden koştuğunu dile getirerek, Bu bir ticari proje değildir. Projede emeği geçen herkese teşekkür ederim dedi.
     Açılış konuşmalarının ardından düzenlenen ve Konya İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvinin başkanlık ettiği sempozyumda Konyada kırsal kalkınma konusu ele alındı.
     Belde meydanında sanatçılardan Rüzgar Fidan ve Batbuyana Tcherneganın portre çalışmalarının sergilendiği etkinlikte, Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesinin köyle ilgili hazırladığı belgeselin gösterimi yapıldı.
     Birçok etkinliğin yer alacağı Çavuş Uluslararası Sanat Günleri 28 Ağustosa kadar devam edecek.
    
     Muhabir: Şeref Yaşar / İbrahim Yozoğlu
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Çavuş Uluslararası Sanat Günleri başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER