Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Camiler ve Din Görevlileri Haftası -İl Müftüsü Ahmet Bulut: -Camilerimize sahip çıkmak gerekir


GAZİANTEP (A.A) - İl Müftüsü Ahmet Bulut, camilere sahip çıkmak gerektiği söyledi.
     Şehitkamil Kültür Merkezinde Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında program düzenlendi. Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda İl Müftüsü Ahmet Bulut haftanın önemine ilişkin konuşma yaptı.
     Caminin kelime anlamının toplayan, birleştiren, kaynaştıran, saflaştıran ve bir araya getiren olduğunu belirtti. Camiler, Allahın evleri, herkesin nazarı sayılan rahmet ve bereket mekanları olduğunu ifade eden Bulut, şöyle konuştu:
     Cami, Allaha açılan evlerin karıncalandığı, semaya kalkan gözlerin buğulandığı, bizi bizden alarak sonsuzluğa doğru kapı aralamamızı sağlayan mübarek mekanlardır. Camiler, tabiri yerindeyse bizim can damarımız, hayat damarımız sayılır. Sevmeyi, sevilmeyi, düşenin elinden tutmayı, dostlarımıza kucak açmayı, garibin, yetimin, yoksulun, engellinin yanında duasında hizmetinde olmayı hep camilerde öğrendik. Okul açmanın feyzini, hastane kurmanın bereketini, vakıf kurmanın nasıl bir medeniyet olduğunu, kısacası mümin olmanın şeref ve izzetini camilerde yaşadık. Onun için camilerimize sahip çıkmak gerekir. Camiye hakim olmak ve cami kültürüyle yarınlara ümitle bakabilmek, neslimizin, nefsimizin ve toplumumuzun en güzel hasretleridir. O halde Camiler ve Din Görevlileri Haftasını kutlarken ilgisiz olmamız gerekir. Camilere koşarak gelmemiz lazım.
     Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ağırman ise çevremizde bulunan engellilerle ilgilenilmesi gerektiğini belirterek, Engelliler, Allahın bize emanetidir. Onların elinden tutalım. Gönüllerini kazanalım. Allahın rızasını kazanmak onların gönlünü kazanmakta yatmaktadır dedi.
     Kendisine göre en büyük günahın üstüne düşen görevi yapmadan maaş almak olduğunu ve o kişilerin kendilerine çeki düzen vermeleri gerektiğini ifade eden Ağırman, Herkes yaptığı işi dört başı mamur şekilde yapacak. Yoksa o kişinin yediği lokma helal olmaz diye konuştu.
     Toplantıya Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, ilçe müftüleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
    
     Muhabir: Kemal Karagöz
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Camiler ve Din Görevlileri Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER