Çalışma Hayatında Yeni Kanunlar ve Yargıtay

Çalışma Hayatında Yeni Kanunlar ve Yargıtay İlke Kararları Zirvesi -Yargıtay 9. Dairesi Onursal Başkanı Kılıçoğlu: Her işverenin elinde bir İş Kanunu olmalı


TEKİRDAĞ (A.A) - Yargıtay 9. Dairesi Onursal Başkanı Dr. Mustafa Kılıçoğlu, her işverenin elinde bir İş Kanunu olması gerektiğini belirtti.
     Kılıçoğlu, Türkiye İnsan Yönetimi Derneğinin Çorlu Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlediği Çalışma Hayatında Yeni Kanunlar ve Yargıtay İlke Kararları Zirvesi programında yaptığı konuşmada, işverenlerin en az bir hukukçu kadar İş Kanunu hakkında bilgi sahibi olması gerektiğini söyledi.
     İş Kanununun iyi bilinmemesi nedeniyle pek çok iş yerinde sorunlar yaşandığını ifade eden Kılıçoğlu, Her işverenin elinde bir iş kanunu olmalı. Her şey işçi lehine yorumlanır diye birşey yok. Kanunlar ve amaçları bellidir. Ülkemizde, en büyük sorunlardan biri taşeron uygulamaları. Bu uygulamalarda çoğu zaman gerçek işveren, taşeron firma ve işçi arasında bir çok sorunlar oluşuyor. Yaşanan bu olaylarda bilinmesi gereken şeylerin başında, alt işverenin işçiye karşı olan bütün borçlarından sorumlu olduğunu bilmesi gerekiyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Coşkun Bozyel / Muhterem Erkul / Salih Baran
     Yayıncı: Nurettin Coşkun
<< Önceki Haber Çalışma Hayatında Yeni Kanunlar ve Yargıtay Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER