Bu Benim Eserim proje yarışması

Bu Benim Eserim proje yarışması -Türkiye 2.si öğrenci, Vali Şahini ziyaret etti


DÜZCE (A.A) - Milli Eğitim Bakanlığınca düzenlenen Bu Benim Eserim proje yarışmasında Türkiye 2.si olan Nurdan Bal, Düzce Valisi Vasip Şahini ziyaret etti.
     Akçakoca Tepeköy İlköğretim Okulu 6. Sınıf öğrencisi Balı kabul eden Vali Şahin, Balla gurur duyduklarını belirterek, Köy okulundan çıkıp Türkiye 2.si olan bir kızımız var. Kendisi ile gurur duyuyoruz. Arkadaşlarına örnek olmasını istiyoruz dedi.
     Bal ise köyünde bulunan guguk otu ile Türkiye 2.liği kazandığını ifade ederek, Laboratuvarlarda bulunan kimyasal hücre boyalarına alternatif, doğal ve düşük maliyetli bir hücre boyası elde ettim. Köyde bulunan ve guguk otu adı verilen bitkinin tanelerini havanda iyice ezerek, birkaç kez süzgeç kağıdından geçirdim ve guguk otundan metilen mavisi ile aynı özellikler taşıyan sıvı elde ettim. Proje ile maliyeti düşük hücre boyası elde ediyorum. İnsan sağlığına zararlı kimyasal hücre boyalarının etkilerinden kurtulmak istiyorum. Bulunması zor hücre boyalarının yerine daha kolay elde edilebilecek hücre boyası yaptım dedi.
     Şahin, Bala çeşitli hediyeler verdi.
    
     Muhabir: Ömer Ürer
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Bu Benim Eserim proje yarışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER