Bozkırın Tezenesi İzmirde yaşayacak

Bozkırın Tezenesi İzmirde yaşayacak -Geçen yıl vefat eden Neşet Ertaşın heykel ve büstü, yaşamının son dönemini geçirdiği Karabağlara yerleştirilecek


İZMİR (A.A) - İzmirde tedavi gördüğü hastanede geçen yıl vefat eden Türk Halk Müziği sanatçısı Neşet Ertaşın, hayatının son bölümünü geçirdiği Karabağlarda, heykel ve büstü yerleştirilerek yaşatılacağı bildirildi.
     Karabağlar Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, heykeltıraşlar Zafer Dağdeviren, Derya Ersoy ve Ali Yaldırın 3 aylık bir çalışma sonucu hazırladığı, 2 metre yüksekliğindeki heykelin, Ertaşı bağlama çalarken figüre ettiği, kaidesinin ise aşıklığı temsil eden su damlası şeklinde tasarlandığı belirtildi.
     Sanatçılar tarafından Ertaşın heykelinin yanı sıra büstünün yapıldığının da ifade edildiği açıklamada, heykel ve büstün ilçede belirlenecek iki farklı noktaya yerleştirileceği bildirildi.
     Açıklamada, Neşet Ertaşın heykelinin ve büstünün ünlü ozanın çok sayıda fotoğrafından yararlanılarak hazırlandığı, saz çalan Ertaş heykelinin gövdesinin ise gerçeği kusursuz yansıtmak için saz sanatçılarına poz verdirilerek, kalıplandırıldığı bilgisine de yer verildi.
    
     Muhabir: Ali Korkmaz / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Bozkırın Tezenesi İzmirde yaşayacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER