Bölgesel Halk Eğitimi etkinlikleri

Bölgesel Halk Eğitimi etkinlikleri -Tekirdağ Milli Eğitim Müdürü İşler: Hayat boyu öğrenme ile yaygın eğitimin amaç ve ilkeleri doğrultusunda, Türkçenin doğru, güzel ve kurallarına uygun olarak öğretilmesi, kullanılması,


TEKİRDAĞ (A.A) - Tekirdağ Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, hayat boyu öğrenme ile yaygın eğitimin amaç ve ilkeleri doğrultusunda, Türkçenin doğru, güzel ve kurallarına uygun olarak öğretilmesi, kullanılması, yaygınlaştırılması yönünde çalışmalar yapılmasının hedeflendiğini belirtti.
     İşler, Milli Eğitim Müdürlüğünce Tekirdağ Valiliği önünde düzenlenen, Bölgesel Halk Eğitimi etkinlikleri açılışı töreninde yaptığı konuşmada, hayat boyu öğrenme çalışmalarının, alanında uzman ve deneyimli kadrosuyla yaygın eğitim programları uygulayarak devam ettiğini kaydetti.
     İstihdam politikasına uygun mesleklerin edinilebilmesi için çalışmalarının devam ettiğini belirten İşler, şu bilgileri aktardı:
     Yaş, eğitim seviyesi ve cinsiyet farkı gözetmeden bireylerin meslek sahibi bir ortak kültürün gönüllü temsilcisi, katılımcı, paylaşımcı ve üretken vatandaş olarak yetiştirilmesi amacıyla çalışmalarımız sürüyor. Bu doğrultuda, gerektiğinde özel ve resmi kurum ve kuruluşlarla iş birliği yaparak yer ve zamana bağlı olmaksızın en az 12 kişinin başvurusu ve katılımı ile mesleki teknik, genel ve okuma yazma kursları açıyoruz.
     İşler, bu eğitim döneminde halk eğitim merkezlerinde açılan 1769 kursa 14 bin 974ü erkek, 16 bin 581i kadın 31 bin 555 kursiyerin katıldığını belirterek, bu güne kadar 11 bin 674 kursiyerin sertifika aldığını kaydetti.
     Hayat boyu öğrenme ile yaygın eğitimin amaç ve ilkeleri doğrultusunda, Türkçenin doğru, güzel ve kurallarına uygun olarak öğretilmesi, kullanılması, yaygınlaştırılması yönünde çalışmalar yapılmasını hedefliyoruz diye konuşan İşler, yöresel ihtiyaçlara göre eğitim-öğretim, üretim, istihdam, pazarlama ve nitelikli iş gücüne yönelik çalışmalar yaptıklarını sözlerine ekledi.
     Açılış törenine katılan Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Belediye Başkanı Adem Dalgıç, İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz ve İşler tarafından katılımcı illerin Tuğlalı Parktaki açmış oldukları ve kendi yöresel ürünlerini sergiledikleri stantlar gezildi.
     Etkinlikler cumartesi günü sona erecek.
    
     Muhabir: Muhterem Erkul / Salih Baran
     Yayıncı: Neşat Ergül
<< Önceki Haber Bölgesel Halk Eğitimi etkinlikleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER