Boğulmamak için yüzme öğrenecekler

Boğulmamak için yüzme öğrenecekler -Türkiyede suda boğulma vakalarının en fazla görüldüğü illerin başında gelen Şanlıurfada çocuklara Yüzmek için bir kulaç da sen at projesi çerçevesinde ücretsiz yüzme kursu veriliyor -Vali


ŞANLIURFA (A.A) - Türkiyede suda boğulma vakalarının en fazla görüldüğü illerin başında gelen Şanlıurfada, çocuklara Yüzmek için bir kulaç da sen at projesi çerçevesinde ücretsiz yüzme kursu veriliyor.
     Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğünün olimpik yüzme havuzunda düzenlenen etkinlikte projeyi başlattı.
     Havuz başında bir süre sohbet ettiği çocuklara, tişört, şort, terlik, bone ve havlu dağıtan Vali Güvenç, daha sonra yüzme öğrenmeye çalışan çocukları bir süre izledi.
     Vali Güvenç, burada yaptığı açıklamada, özellikle yaz aylarında kentte su kanallarında boğulma vakalarının sık görüldüğünü belirterek, bu sorunun önüne geçmek için projeyi hayata geçirdiklerini vurguladı.
     Yaz sıcaklarında çocukların serinlemeye çalışırken üzücü olaylarla karşılaşıldığını ifade eden Vali Güvenç, şunları kaydetti:
     Serinlemeye çalışan bazı çocuklarımız, kanallarda kaza geçiriyor, kaybediyoruz. Bunu gördüğümüz için Gençlik Spor Müdürlüğünün havuzunda yüzme öğretelim, onları kaybetmeyelim istedik. İlk etapta farklı mahallelerde topladığımız 400 çocuğumuza, formalarını, şortlarını aldık ve kursa başlatıyoruz. Organizasyona katkı sağlayan tüm kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. Bunun devamı da gelecek yeni bir havuzumuzun temelini attık, bu tür havuzlarımızın da sayısını çoğaltarak, yazın çocuklarımızın boş geçirmelerini önleyerek, kontrollü bir şekilde spor yaptıracağız. Annelerin de gözü arkada kalmayacak, çocukları için endişelenmeyecekler.
    
     -Boğulmamak için yüzme öğreniyoruz
    
     Topdağı Mahalle Muhtarı Bilal Tekatlı da, projeden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, çocukların boğulmasının önlenmesi adına çok güzel bir organizasyon olduğunu ifade etti.
     Valiliğe, Emniyet Müdürlüğüne ve Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü ilgililerine teşekkür eden Tekatlı, mahalledeki çocukları belirli aralıklarla havuza getirmeye devam edeceklerini söyledi.
     Yüzmek için havuza getirilen ve oldukça heyecanlı oldukları görülen çocuklar ise yaz sıcağında suyla buluşmanın keyfini çıkardı.
     Öğreticiler eşliğinde yüzme öğrenmeye çalışan çocuklar, kanalda boğulmamak için yüzme öğrenmek istediklerini dile getirdi.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş / Sevil Çelik
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Boğulmamak için yüzme öğrenecekler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER