Bodrum Yarımadası Acil İçme Suyu Projesi

Bodrum Yarımadası Acil İçme Suyu Projesi -Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın 2011 yılında hizmete açtığı 111 tesisten biri olan Bodrum Yarımadası Acil İçme Suyu Projesi ile Bodrum ve bazı beldelerine su verilmeye başlandı


MUĞLA (A.A) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın 2011 yılında hizmete açtığı 111 tesisten biri olan, Bodrum Yarımadası Acil İçme Suyu Projesi ile Bodrum ve bazı beldelerine su verilmeye başlandı.
     Orman ve Su İşleri Bakanlığınca tamamlanan 111 dev tesis kapsamında açılışı Başbakan Erdoğan tarafından 2011 yılının Kasım ayında yapılan Bodrum Yarımadası Acil İçme Suyu Projesinin hayata geçmesi dolayısıyla tesisin bulunduğu Güvercinlik köyünde tören düzenlendi.
     Törende konuşan Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, tesisten üretilen suyu içerek test ettiklerini, tesiste içme suyu kalitesinde su üretildiğini söyledi. Tesisten üretilen suyun Bodrum Yarımadasına dağıtılmaya başlandığını belirten Gödekmerdan, Tesis son sistem teknolojiyle yapılmış. Laboratuvarı, ilaçlaması, arıtmasıyla modern bir tesis. Bodrum Yarımadasına yakışır içme ve kullanma suyu üretiliyor. Tesise su, Geyik Barajı ve Çamköydeki yer altı sularından geliyor. Burada işlemden geçip ilçe merkezindeki depolara ulaşıyor. Bu tesis devletimizin sağladığı çok büyük bir yatırım. İlçemize, beldelerimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun dedi.
     Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise Bodrumun 50 yıldır en büyük sorununun su sorunu olduğunu kaydetti. Devletin gücü ve hükümetin katkılarıyla bugün Bodrum Yarımadasının her beldesine suyun ulaştığını ifade eden Kocadon, Bu suyu Bodruma kazandırdığı için mevcut hükümetimize teşekkür ediyorum. Su, turizm için olmazsa olmazlardandır diye konuştu.
     Suyun şu anda Bodrum merkez ile Yalı, Gündoğan, Yalıkavak, Gündoğan, Bitez ve Turgutreis beldelerinin bir bölümüne dağıtıldığını anlatan Kocadon, tesisin 2 ay içinde alt ve üst yapı sorunlarının çözüleceğini vurguladı.
     Kaymakam Gödekmerdan ve Belediye Başkanı Kocadon, tesisi gezerek bilgi aldı.
     (GY-KG-GÜÇ)
<< Önceki Haber Bodrum Yarımadası Acil İçme Suyu Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER