Bir Rüyadan Doğan Devlet; Osmanlı konferansı

Bir Rüyadan Doğan Devlet; Osmanlı konferansı -Bilecik Eğitim Derneği Başkanı Tekelioğlu: İkinci Abdülhamidin Bilecike büyük bir sevgisi vardı. Bunu Bilecikte yaptırdığı ve halen hizmet verilen binalardan anlıyoruz


BİLECİK (A.A) - Bilecik Eğitim Derneği Başkanı Muzaffer Tekelioğlu, Osmanlı padişahlarından İkinci Abdülhamidin, Bilecike büyük bir sevgisi olduğunu belirterek, Bunu Bilecikte yaptırdığı ve halen hizmet verilen binalardan anlıyoruz dedi.
     Tekelioğlu, Anadolu Öğretmen Lisesinde verdiği Bir Rüyadan Doğan Devlet; Osmanlı konulu konferansta, Fatih Sultan Mehmedin İstanbulu fethettikten sonra Gayrimüslimlerin inanç ve ibadetleri konusunda istedikleri şekilde hareket etmesini sağladığını ve hükümlüleri serbest bıraktığını bildirdi.
     Bu hükümlülerden iki papazın, zindandan çıkmak istemediğini ifade eden Tekelioğlu, şöyle konuştu:
     Halka zulüm ve işkence eden Bizans İmparatoruna adaletli olmasını tavsiye ettiği gerekçesiyle hapse atılan papazlar, bundan böyle hapisten çıkmamaya yemin etmiştir. Fatih Sultan Mehmed, papazlara, Sizler İslam adaletinin uygulandığı bu memleketi geziniz. Müslüman hakimlerin ve halkımın davalarını dinleyiniz. Hayata küsmenize sebep olan adaletsizliği burada da görürseniz gelip bana bildiriniz ve önceden verdiğiniz kararınız doğrultusunda uzlete çekilerek hala küsmekte haklı olduğunuzu kanıtlayınız ifadesinde bulunmuştur.
     Padişahlar, özellikle İkinci Abdülhamid, Osmanlının kurulduğu toprakları ve burada yaşayan insanları sever, onlara ayrı bir değer verirdi. İkinci Abdülhamidin Bilecike büyük bir sevgisi vardı. Bunu Bilecikte yaptırdığı ve halen hizmet verilen binalardan anlıyoruz.
     Daha sonra, Tekelioğluna, Bozüyük Kaymakamı Oktay Kaya tarafından çiçek hediye edildi.
    
     Muhabir: Barış Eren / Muhsin Arslan
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Bir Rüyadan Doğan Devlet; Osmanlı konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER