Bir Milyar Kadın Dans Ediyor

Bir Milyar Kadın Dans Ediyor -Denizlide çok sayıda kadın, belediye bandosunun çaldığı marşlar ve müzik eşliğinde dans ederek kadına yönelik şiddete tepki gösterdi


DENİZLİ (A.A) - Denizlide, dünyanın 160 ülkesinde yürütülen Bir Milyar Kadın Dans Ediyor kampanyası kapsamında, çok sayıda kadın belediye bandosunun çaldığı marşlar ve müzik eşliğinde dans ederek kadına yönelik şiddete tepki gösterdi.
     Delikliçınar Meydanında bir araya gelen kadınlar, kadına yönelik şiddete tepki amacıyla tüm dünyada aynı saatte yapılacağı belirtilen organizasyon için dans saatini bekledi. Denizli Belediyesinin kadın Başkan Yardımcıları Aytaç Turgut ve Nilgün Ök de programa katılarak kadınlara destek verdi. Çok sayıda kadın ellerinde kadına şiddeti konula afişlerle etkinlikte yer aldı.
     Denizli Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisinin organize ettiği programda, belediye bandosu, kurulan platformda kadınlar için çeşitli müzikler çalarak etkinliğe renk kattı. Kadınlar, bandonun çaldığı marşlar ve türkülere tempo tutup dans ederek gönüllerince eğlendi. Belediye bandosunun çaldığı Cemilemin Gezdiği Dağlar Meşeli, Bütün Dünya Buna İnansa, Onuncu Yıl Marşı parçalarına eşlik ederek oynadı. Dövizler taşıyan kadınlar, bandonun müziğine eşlik ederek oynarken, daha sonra sahneye çıkan dans grubunun rehberliğinde müzikle dans etti.
     Kadın Meclisi Başkanı Fatma Kılınç, yönetim kurulu üyeleriyle etkinliğe katıldı.
     Kılınç, burada yaptığı konuşmada, 160 ülkede 1 milyar kadının dans edip kadına şiddeti gündeme taşıdığını, yapılan etkinliğin dünya kadınları arasındaki bağı güçlendirdiğini ifade etti.
     Meydanda dans eden kadınlardan Esra Girgen ise kadına yönelik şiddetin bir gün biteceğine inandıklarını belirtti.
     Etkinliğe bayrak ve balonlarla süslediği Atatürk posteriyle katılan bir vatandaş ise ilgi odağı oldu.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu / Mustafa Yıldırım
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Bir Milyar Kadın Dans Ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER