Bilgi Toplumunda Mesleki ve Teknik Eğitimin

Bilgi Toplumunda Mesleki ve Teknik Eğitimin Rolü konferansı -Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Açıkgöz: Bilgiyi nasıl ve ne şekilde kullanacağını bilmeyen toplumlar için bilgi çok tehlikeli bir şeydir


KIRKLARELİ (A.A) - Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Doç. Dr. Ömer Açıkgöz, Bilgiyi nasıl ve ne şekilde kullanacağını bilmeyen toplumlar için bilgi çok tehlikeli bir şeydir dedi.
     Kırklareli Üniversitesince Kültür Merkezinde düzenlenen Bilgi Toplumunda Mesleki ve Teknik Eğitimin Rolü konferansında konuşan Açıkgöz, 20 yıl öncesine kadar bilginin, günümüzde ise bilgi analizinin çok değerli olduğunu söyledi.
     Bilim felsefesinin çok iyi bilinmesi gerektiğinin altını çizen Açıkgöz, şunları kaydetti:
     Türkiyede insanların yarısı bilgisayar, internet kullanıyor. Banka işlemlerini, haberleşmeyi her şeyi şu anda bilgisayar teknolojisi üzerinden yapıyor. Dolayısıyla bunu temellendirirken, insan son 20 yılda üretmiş olduğu bilginin bu güne kadar 10-15 katını üretti. İnsanlık tarihinin son 15 yılında bilgide büyük bir patlama var. Bu hem iyi bir durum, hem de çok riskli bir durum. Bilgiyi doğru tanımlayamayan ve nasıl yararlanacağını bilemeyen, bilgiyi nasıl ve ne şekilde kullanacağını bilmeyen toplumlar için bilgi çok tehlikeli bir şeydir. Çünkü o insanlar üretilen her bilgiyi doğru zanneder ve hayatlarını o bilgi üzerinden organize eder, işlerini onun üzerine inşa ederler.
    
     -Rektör Prof. Dr. Aykaç
    
     Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç da dünyada değişimin çok hızlı olduğunu belirtti.
     Toplumların sağlam temeller üzerinde durması gerektiğine işaret eden Aykaç, Toplumun her ferdi kendisini işine adayarak topluma katkı sağlayabilir. Dünya standartlarında üretim yapabiliyorsak iyi bir millet ve devletiz demektir. Üniversite olarak öğrencilerimize en kaliteli eğitimi ve bilgileri sunmaya gayret ediyoruz. Öğrencilerim mesleki başarıları, bizlerin ve toplumumuzun başarısı demektir şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Özgün Tiran / Salih Baran
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Bilgi Toplumunda Mesleki ve Teknik Eğitimin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER