Bilecikli Arnoldun hedefi, Vücut Geliştirme Milli

Bilecikli Arnoldun hedefi, Vücut Geliştirme Milli Takımına girmek -ABDli aktör ve eski Avrupa Vücut Geliştirme Şampiyonu Arnold Schwarzeneggere hayranlığından dolayı vücut geliştirme sporuna başlayan Kenan Yıldız, Bilecikli Arnold


BİLECİK (A.A) - Mesut Tankulu - ABDli aktör ve eski Avrupa Vücut Geliştirme Şampiyonu Arnold Schwarzeneggere hayranlığından dolayı vücut geliştirme sporuna başlayan, Bilecikli Arnold lakabıyla tanınan Kenan Yıldız (30), Vücut Geliştirme Milli Takımına seçilmeyi hedefliyor.
     Vücut Geliştirme Bilecik Temsilcisi de olan Yıldız, AA muhabirine, küçük yaşta güreşle başladığı spor hayatını vücut geliştirmeyle sürdürdüğünü ve bu sporu son 5 yıldır profesyonel olarak yaptığını söyledi.
     Küçük yaşta izlediği Barbar Conan filminin başrol oyuncusu Avusturya kökenli ABD vatandaşı Schwarzeneggerin vücudundan etkilendiğini belirten Yıldız, şöyle devam etti:
     9 yaşında izlediğim Barbar Conan filmindeki Schwarzeneggere özenerek vücut geliştirme sporcusu olmaya karar verdim. Başlangıçta amatör olarak spora başladım ve çalışmalarımı lisedeyken salonlarda sürdürdüm. Yarışmacı olarak ilk profesyonel podyum tecrübem 2009 yılında oldu. Daha sonra katıldığım yarışmalarda Türkiye üçüncülüğü ve dördüncülüğü, İstanbuldaki özel bir organizasyonda da birincilik kazandım. Bu ayın sonunda yapılacak Avrupa Şampiyonası için Milli Ttakım seçmeleri var. Ben de hazırlıklarımı tamamladım. Seçmelerde başarılı olursam bu şampiyonada hem ilimizi hem de ülkemizi iyi şekilde temsil edeceğim. 70 kiloda Türkiye şampiyonu olmak ve Milli Takıma seçilip Avrupada ülkemi temsil etmek istiyorum.
    
     -Tartıdan bir gün önce suyu da kesiyoruz-
    
     Yıldız, fitness ve vücut geliştirme alanında ikinci kademe antrenörlüğü yaptığı bilgisini verdi.
     Vücut geliştirme sporunun uzun soluklu çalışmalar, büyük özveri ve sabırla sonuca ulaşılabilen spor dalı olduğunu dile getiren Yıldız, bu spor dalının bir lüks değil yaşam tarzı olduğunu vurguladı.
     Yıldız, özveri gösterip sabırla çalışarak başarılı olduğunu anlatarak, şunları kaydetti:
     Vücut geliştirmede yarışma sezonu ve off sezon diye tabir ettiğimiz yarışma dışı dönem olarak iki ayrı çalışma ve beslenme dönemimiz var. Şu anda vücudumda 5 yıllık bir emek var. Bu sürede beslenmemize dikkat ediyoruz, performans artırıcı besin maddelerini kullanıyoruz. Yarışma döneminde 4 ay çok farklı bir beslenmemiz var. Yüzde 60-70 oranında beslenme odaklı bir spor dalı. Yarışmalara 4 ay öncesinden hazırlanıyoruz ve haftanın en az 5 günü ağır bir antrenman sürecimiz oluyor. Geri kalan kısmında da daha çok ağırlık ve bölgesel antrenmanlara ağırlık veriyoruz. Beslenmemiz için günlük ortalama 150-200 lira harcama yapıyoruz. Eczaneden alınan vitaminlerle 4 aylık zorlu bir süreci tamamladıktan sonra istediğimiz formu tutmuş oluyoruz. Tartıdan bir gün önce suyu da kesiyoruz. Bunu da deriyle vücudun arasındaki suyu daha da aşağıya düşürüp definisyon dediğimiz olayı, yani parçalanmayı biraz daha gün yüzüne çıkarabilmek amacıyla yapıyoruz. Aldığımız puanlar bunlarla belirleniyor. Beslenme, kardiyo, ağırlık antrenmanları, bununla beraber çok ciddi ve disiplin ve özveriyle hazırlığımızı sürdürüyoruz. En son 2011 yılında Türkiye üçüncülüğüm var. İnşallah bu yıl Türkiye şampiyonu olup Milli Takım formasını giyeceğim. Milli Takıma girersem Avrupa Şampiyonasına gideceğim.
     Yarışmalara hazırlanmak amacıyla bankadan kredi çektiğini ve aracını sattığını bildiren Yıldız, Milli Takım seçmelerinin 30-31 Martta Antalyada yapılacağını sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Bilecikli Arnoldun hedefi, Vücut Geliştirme Milli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER