Beyaz çile, ekmek kapıları oldu

Beyaz çile, ekmek kapıları oldu -Kar yağışı ve soğuk havanın etkili olduğu Hakkarinin Yüksekova ilçesinde, kış mevsiminin gelmesi birçok kişiye de iş imkanı sundu -Yoğun kar yağışının yaşandığı ilçede, çatılarda biriken karla


HAKKARİ (A.A) - Kar yağışı ve soğuk havanın etkili olduğu Hakkarinin Yüksekova ilçesinde, kış mevsiminin gelmesi birçok kişiye de iş imkanı sundu.
     İlçe merkezinde etkisini gösteren ve 4 gün boyunca aralıklarla yağan kar, kimileri için çile, kimileri için de ekmek kapısı oldu.
     Kar kalınlığının 60 santimetrenin üzerinde olduğu ilçe merkezinde çok sayıda işsiz, binaların çatısında biriken karları temizleyerek aile bütçelerine önemli katkı sunuyor.
     Her türlü zorluğa rağmen bellerine halat bağlayarak çıktıkları karla kaplı çatılarda saatlerce çalışan 3 çocuk babası İmat Taş, kar yağmadığı zamanlarda evlerine ekmek götüremediklerini söyledi.
     Bir çatıyı, büyüklüğüne göre 50 ile 80 lira arasında temizlediğini anlatan Taş, İlçemize bu yıl her zamankinden fazla kar yağdı. Kar yağışının durmasıyla birlikte bina sahipleri çatılarını temizleme telaşına düştü. Biz de bina sahipleriyle anlaşarak ücret karşılığında çatıları temizliyoruz. Kar yağışına en çok bizler seviniyoruz. Çünkü bize yeni bir iş kapısı açıyor. Tehlikeli de olsa aile bütçesine katkı sağlamak için bu işi yapıyoruz dedi.
    
     Muhabir: Mesut Varol
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Beyaz çile, ekmek kapıları oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER