Beni Duyun Beni Anlayın projesi

Beni Duyun Beni Anlayın projesi -Proje kapsamında verilen işaret dili kursunun ikincisi başladı


ARTVİN (A.A) - İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığının desteği ile Artvin Engelliler Spor Kulübü ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan Beni Duyun Beni Anlayın projesi kapsamında ikinci işaret dili kursu başladı.
     Artvin Gençlik Merkezi konferans salonunda verilen ve 40 kişinin katıldığı eğitim, Türkiye İşitme Engelliler Milli Federasyonunca görevlendirilen Seçil Tanrıverdi tarafından veriliyor.
     Artvin Engelliler Spor Kulübü Başkanı Hatice Nur Ersöz, Artvin merkez ve ilçelerdeki kamu ve özel sektör kurum ve kuruluşlarındaki personele yönelik açılan kursa talebin ilkine oranla çok fazla olduğunu ifade ederek, kursun programa uygun olarak devam etmesi halinde 8 Martta sona ereceğini söyledi.
     Kursun ilkini 15 gün önce bitirdiklerini belirten Ersöz, İşitme engellilerin, toplumla her ortamda rahat iletişim kurabilmesi için işaret dili eğitiminin gerekliliği her kesim tarafından kabul edilmektedir. Bu amaçla Artvin Engelliler Spor Kulübü, Artvinde bir ilke imza atarak örnek proje yürütmektedir. Bizler sağlıklı insanlara, işaret dili eğitimi vererek iletişimdeki engelleri bu şekilde kaldırıyoruz. Biz eğitimlerimizle farkındalık yaratarak örnek çalışma ortaya koyuyoruz dedi.
    
     Muhabir: Yusuf Okur
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Beni Duyun Beni Anlayın projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER