Beni de sinemaya götür projesi sona

Beni de sinemaya götür projesi sona erdi -Proje kapsamında Erzurumda 3 bin 500 öğrenci sinemaya götürüldü


ERZURUM (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile Atatürk Üniversitesinin ortaklaşa hazırladığı Beni de sinemaya götür projesi sona erdi.
     Atatürk Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezinde, projenin sona ermesi nedeniyle düzenlenen programda konuşan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Cemil İlbaş, proje kapsamında, 3 bin 500 öğrencinin sinemaya götürüldüğünü söyledi.
     Eğitime erişimde dezavantajlı olan çocukların zihinsel ve sosyal gelişimi için projenin büyük önem taşıdığını belirten İlbaş, şöyle konuştu:
     Projede risk sayılabilecek bölgelerdeki ailelerin çocuklarının sosyal, sportif, kültürel ve sanatsal faaliyetlere katılımlarının sağlanması hedefleniyordu. Sinemayla buluşturduğumuz çocukların yüzlerindeki gülümsemeler bu hedefin yakalandığının en güzel kanıtı oldu. Alan taraması çalışmaları sonucu 3 bin 500 öğrenciyi Atatürk Üniversitesinin katkısıyla sinemaya getirdik. Sinemada öğrencilere Cennetin çocukları adlı film gösterimi yapıldı. Projede üniversitenin katkıları ve alan taramasında öğretmen arkadaşlarımızın yardımları projenin verimli sonuçlanmasını sağladı.
     Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Küfrevioğlu da projede yer almalarının kendileri için büyük önem taşıdığını belirterek, sosyal projelere üniversite olarak her zaman katkı sağlamaya çalıştıklarını dile getirdi.
    
     Muhabir: Selami Küçükoğlu
     Yayıncı: Hasan Özkal
<< Önceki Haber Beni de sinemaya götür projesi sona Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER