Bayram ziyaretlerini yürüyerek yapın uyarısı

Bayram ziyaretlerini yürüyerek yapın uyarısı -Adnan Menderes Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ceyhan: -Yakın mesafedeki bayram ziyaretlerine yürüyerek gitmekte fayda var. Böylelikle fazla tüketilen gıdalar daha rahat şekilde


AYDIN (A.A) - Gökmen Şireci - Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ceyhun Ceyhan, yakın mesafedeki bayram ziyaretlerine yürüyerek gitmekte faydanın olduğunu belirterek, Böylelikle fazla tüketilen gıdalar daha rahat şekilde sindirilebilir dedi.
     Prof. Dr. Ceyhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kurban Bayramında kırmızı et tüketiminin artması neticesinde kalp rahatsızlıkları ile hastanede başvuranların sayısında her bayram artış olduğunu belirtti. Bayramda haddinden fazla et tüketiminin gerçekleşebildiğini ifade eden Ceyhan, kalp ve damar hastalarının et ve tatlı tüketimine dikkat etmesi gerektiğini vurguladı.
     Prof. Ceylan şöyle konuştu:
     Kurban eti kesildikten sonra çok sıkı oluyor. Bu nedenle kalp hastaları kurbanlık etini kesimin hemen sonrasında yememeli. Kurban heyecanı ile pek beklemeye fırsat olamayabiliyor ama sindirimin daha kolay olması için kalp ve damar hastaları kurbanlık etini en az bir gün beklettikten sonra tüketmeye başlamalı.
     Kurban Bayramları kırmızı etin yoğun olarak tüketildiği bir dönem. Kırmızı et yağ ve kolesterol açısından zengin bir yapıya sahip. Kalp ve damar hastalarının kırmızı et tüketiminin yoğunlaşması sonucunda sorun yaşadığı biliniyor. Normalde kalp hastaları için günlük kırmızı et tüketiminin 150 gramı geçmemesi gerekiyor. Tüketim daha ziyade tuz ve yağın yoğun olduğu kavurma şeklinde değil, haşlama şeklinde olmalı. Kalp hastaları bayramda kollestrol miktarı fazla olan sakatatları da yoğun olarak tüketip sağlıklarını riske etmemeli.
    
     -Ziyaretleri yürüyerek yapma tavsiyesi-
    
     Bayramda etin yanı sıra tatlı tüketiminde de artış yaşandığına ifade eden Ceylan, yenilen şeylerin sindirimini kolaylaştırmak için bayram ziyaretlerinin yürüyerek yapılmasını tavsiye etti.
     Prof. Dr. Ceylan, Bayramlarda yalnızca et değil şeker, karbonhidrat tüketimi de fazlaca artıyor. Misafirliklerde fazla ısrarcı olup yoğun bir şekilde tatlı tüketimine sebebiyet verilmemesi, anlayış gösterilmesi gerekiyor. Ayrıca yakın mesafedeki bayram ziyaretlerine yürüyerek gitmekte fayda var. Araba mümkünse kullanılmamalı. Böylelikle fazla tüketilen gıdalar daha rahat şekilde sindirilebilir diye konuştu.
    
     Muhabir: Gökmen Şireci / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber Bayram ziyaretlerini yürüyerek yapın uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER