Başörtüsüne her alanda özgürlük talebi

Başörtüsüne her alanda özgürlük talebi -Eğitim-Bir-Sen Giresun Şubesi üyeleri, başörtüsünün her alanda serbest olmadığını öne sürerek eylem yaptı


GİRESUN (A.A) - Eğitim-Bir-Sen Giresun Şubesi üyeleri, başörtüsünün her alanda serbest olmadığını öne sürerek eylem yaptı.
     Osmanağa Meydanında bir araya gelen ve Başörtüsüne her alanda özgürlük, Kamusal alan koca bir yalan sloganları atan sendika üyeleri adına basın açıklamasında bulunan Eğitim-Bir-Sen Giresun Şubesi Kadınlar Komisyonu üyesi Aysun Ulaba, başörtüsüne her alanda özgürlük istediklerini söyledi.
     Başörtülü kadınların çalışma hayatında yer almasını, seçilme haklarını kullanmalarına mani olan yasakları protesto ettiklerini ifade eden Ulaba, Biz gerçek anlamda özgür bir toplumda düşünce ve inançlardaki çeşitliliğin, fikirlerin zenginlik olduğuna inanıyoruz. Bunun için hiçbir otoritenin toplumsal dokuya müdahale etmemesi, insanları ötekileştirmemesi gerektiğine inanıyor, çalışma hayatının dışına itilen başörtülü kadınlara özgürlük istiyoruz diye konuştu.
     Basın açıklamasının ardından sendika üyeleri olaysız dağıldı.
    
     Muhabir: Veysel Kara
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Başörtüsüne her alanda özgürlük talebi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER