Bakanlık

Bakanlık-Üniversite-Sanayi İşbirliği paneli


ÇANKIRI (A.A) - Çankırıda Bakanlık-Üniversite-Sanayi İşbirliği konulu panel düzenlendi.
     Vali Vahdettin Özcan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Çankırı Karatekin Üniversitesi ile Çankırı Sanayi ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı tarafından Atatürk Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen panelde yaptığı konuşmada, ülkelerin kalkınmışlık ve gelişmişlik düzeyini, sanayinin gelişmişlik düzeyinin belirlediğini söyledi.
     Kendi teknolojisini üreten sanayi için, güçlü bir üniversite-sanayi işbirliğinin gerektiğini ifade eden Özcan, şöyle konuştu:
     Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının hedefiyle girişimciliğe, yenilikçiliğe açık ve üretime dayalı bilgi tabanlı rekabetçi ekonomik yapısıyla, dünyanın en gelişmiş 10 ülkesi arasında yer alan bir ülkeyiz. Türkiyede AR-GE çalışmasına verilen desteklerle, ülke sanayisinin alt yapısını güçlendirmek ve rekabet gücünü artırmak için güçlü bir üniversite-sanayi işbirliği oluşturmak zorundayız.
     Bilim, Sanayi Teknoloji İl Müdürü Yusuf Möhür de, bakanlığın üniversite sanayi işbirliğine her türlü sermaye desteğini sağladığını belirtti.
     Gelişmiş ülkeler seviyesine ulaşmak için bilginin kütüphane raflarından çıkarılıp, sahada işlenir hale gelmesi gerektiğinin altını çizen Möhür, Türkiyenin ihracatta hedeflerine ulaşabilmesi için girişimci ruha sahip üniversite öğrencilerine ihtiyacı olduğunu söyledi.
    
     -En büyük eksikliklerden biri sanayicilerin alaylı olması-
    
     Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten ise sanayicilerin üniversitelerin kapılarını aşındırmasını beklediklerini kaydetti.
     Türk sanayisinin en büyük eksiklerinden birinin, sanayicilerin alaylı olması olduğunu ifade eden Çelikten, atölyelerin üniversiteler tarafından laboratuvar olarak kullanılmasının, karşılıklı bir fayda sağlayacağını belirtti.
     Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rıza Gürbüzün başkanlığındaki panelde, Bilim Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı, Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü Kurumsal AR-GE Destek Şube Müdürü Murat Yıldız, TÜBİTAK Bilimsel Programlar Uzmanı Murat Gökçe ve KOSGEB Çankırı İl Müdürü Ahmet Özbekler, girişimcilere verdikleri hibe ve destekleri tanıttılar.
    
     Muhabir: Ferhat Barulay
     Yayıncı: Sinan Özmüş

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER