Avrupa Toprak Bilimi Kurumları Federasyonu başkanlığı

Avrupa Toprak Bilimi Kurumları Federasyonu başkanlığı Türkiyede -HRÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mermut: -Toplam 31 ülkenin oy kullandığı İtalyadaki toplantı sonucunda Türkiye, aldığı 20 oyla 4 yıllığına Avrupa Toprak


ŞANLIURFA (A.A) - Harran Üniversitesi (HRÜ) Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Ruhi Mermut, Türkiyenin 4 yıllığına, Avrupa Toprak Bilimi Kurumları Federasyonu başkanlığına seçildiğini bildirdi.
     Prof. Dr. Mermut, Şanlıurfa El-Ruha Otelde düzenlediği basın toplantısında, Avrupa Toprak Bilimi Dernekleri Federasyonunun, İtalyanın Bari şehrinde 2-6 Haziran tarihleri arasında 2 binin üzerinde delegenin katılımıyla, 4. kongresini yaptığını belirtti.
     Kongreye, Türkiyenin ilk kez Toprak Bilimi Derneği üyelerinin de bulunduğu 15 kişilik bir heyetle katıldığını ifade eden Prof. Dr. Mermut, Türkiye adına hazırlanan sunumu kendisinin yaptığını söyledi.
     Prof. Dr. Mermut, dünya çapında toprak araştırmaları konusunda sayısız araştırma ve tezinin bulunduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:
     Toplam 31 ülkenin oy kullandığı İtalyadaki toplantı sonucunda Türkiye, aldığı 20 oyla 4 yıllığına, Avrupa Toprak Bilimi Kurumları Federasyonunun başkanlığını üstlendi. Başkanlığa ise beni getirdiler. Ülkemiz toplantıda 2016 yılında İstanbulda kongre düzenleyeceğini ilan etti. Böylece önümüzdeki 4 yıl içinde Avrupa ve dünyada yapılacak toplantılarda ve kongrelerde Türkiye öncülük yapma olanağına sahip oldu. Bu seçim, Türkiye Toprak İlmi Derneğimiz ve Türk Toprak Bilimi adamları için dönüm noktası olma niteliğindedir. Başkanlığı üstlenmemizde, sunumu kuralları içinde yapmamızın yanı sıra, Türkiyenin son 10 yıl içinde gösterdiği yükselişin ve Avrupa Birliği üyelerinin önemli bölümünün ülkemize olan güveninin artmasının da etkili olduğu açıktır.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş / Yasin Dikme / Sevil Çelik
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Avrupa Toprak Bilimi Kurumları Federasyonu başkanlığı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER