Atatürk Zirvede sergisi açıldı

Atatürk Zirvede sergisi açıldı -Kemerin Tekirova beldesinde gazeteci Halil Öncü tarafından gazete kupürlerinden oluşan Atatürk Zirvede sergisi açıldı


ANTALYA (A.A) - Kemerin Tekirova beldesinde gazeteci Halil Öncü tarafından gazete kupürlerinden oluşan Atatürk Zirvede sergisi açıldı.
     Gazeteci Halil Öncünün hazırladığı 1940-1950 yılları arasında 10 Kasımda yayınlanan gazete kupürlerinden oluşan Atatürk Zirvede sergisi, Olympos Teleferik binasında açıldı.
     Kemer Kaymakamı Murat Bulacak, serginin açılışında yaptığı konuşmada, Atatürkün ebediyete intikal yıl dönümlerinde her zaman değişik faaliyetler yapıldığını söyledi.
     Atatürkü, ölüm yıl dönümünde saygı ve minnetle andıklarını dile getiren Bulacak, Bu sergi bu manada çok anlamlı oldu. Atatürkün yapmış olduğu işler hala devam ettirilmekte. Cumhuriyetimizin kuruluşundan beri ülkemizde gerçekten güzel işler gerçekleştiriliyor. Atatürk bizim için her zaman zirvede olacaktır. Atatürkün fikirleri her zaman ülkemizde yaşamaya devam edecektir dedi.
     Olympos Teleferik Genel Müdürü Haydar Gümrükçü ise çalışmaları hakkında bilgi verdi.
     Teleferiği bugüne kadar yaklaşık 600 bin kişinin kullandığını anlatan Gümrükçü, Bu yılın sonunda 600 bini geçeceğimizi düşünüyorum. Sadece bu yıl şu ana kadar 180 bin kişiyi ağırladık. Dünyanın en uzun mesafeli insan taşıyan teleferiğiyiz. Bu da insanların ilgisini çekiyor diye konuştu.
     Sergiyi açan gazeteci Halil Öncü ise Atatürkün ebediyete intikalinin 74üncü yıl dönümü dolayısıyla farklı bir şey yapmak istediğini anlatarak, Serginin amacı Atatürkü zirveden anmak. 1940-1950 yılları arasındaki 10 Kasımlarda yayınlanan gazeteleri bir araya getirerek faklı bir çalışma yaptık dedi.
     Katılımcılar, daha sonra sergiyi gezdi.
    
     Muhabir: Antalya
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Atatürk Zirvede sergisi açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER