Asrın Güreşçisi Yerlikaya, curling oynadı

Asrın Güreşçisi Yerlikaya, curling oynadı -Yerlikaya: Curling gerçekten zor bir spor. Uzaktan göründüğü gibi bir topu alıp, sallamak değil -Biz her olimpiyatta altın madalya alan bir Türk Güreş Milli Takımı arzu ediyorduk.


ERZURUM (A.A) - Uluslararası Güreş Federasyonu tarafından Asrın Güreşçisi unvanı verilen Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu Hamza Yerlikaya, Erzurumda curling oynadı.
     Curling Arenada, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar ile birlikte, antrenörlerden gerekli bilgiyi aldıktan sonra curling oynayan Yerlikaya, ilk kez curlingle tanıştığını söyledi.
     Eski AK Parti Sivas Milletvekili Yerlikaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin önemli buz spor salonlarına sahip olduğunu belirterek, yerinde ve zamanında güzel bir organizasyon ve tesisleşme yapıldığını ifade etti.
     Bazı spor salonlarının sadece Erzurumda bulunduğuna dikkati çeken Yerlikaya, Curling gerçekten zor bir spor. Uzaktan göründüğü gibi bir topu alıp, sallamak değil. Bilardo gibi özel strateji geliştirerek yapılan akıl dolu bir spor dedi.
     Erzurumun güreşin ve güreşçinin yatağı konumunda olduğunu kaydeden Yerlikaya, kentte güreş kulüpleri ve yöneticilerle görüştüğünü, yetkililerle bilgi alışverişinde bulunduğunu anlattı.
     Kentte sadece kış sporlarına değil güreşe de ayrı bir ilgi olduğunun altını çizen Yerlikaya, şunları kaydetti:
     Burada güreşe güzel bir sevgi ve ilgi var, halkta, gençlerde, çocuklarda, herkeste... Tabii daha hassas, daha özel, yakın durarak, bazı hizmetleri daha çok hızlandırmak lazım. Buraya özellikle ciddi yatırımlar konusunda, hem bakanlığımız hem genel müdürlüğümüz güreş anlamında buralara çok ciddi kaynaklar aktarıyorlar ve aktarmaya devam ediyorlar.
    
     -Kriter madalyaysa, güreşte madalyamız olmadı-
    
     Erzuruma 7 yıl önce geldiğini hatırlatan Yerlikaya, Muazzam bir değişim ve dönüşüm olmuş Erzurumda. Teknik altyapısına, şehir altyapısına, spor altyapısına bakarsanız, otelleşme, şehirleşme konusunda. Tabii ufak tefek eksiklikleri olur ama ciddi bir yatırım olmuş. Ciddi yatırım da olmaya devam ediyor. Bu konuda emeği geçen çok insan var diye konuştu.
     2012 Londra Olimpiyat Oyunlarına da değinen Yerlikaya, olimpiyatta güreş baz alındığında büyük bir başarı elde edilemediğini dile getirerek, şöyle devam etti:
     Biz her olimpiyatta altın madalya alan bir Türk Güreş Milli Takımı arzu ediyorduk. Toplumumuzdaki insanımıza da böyle bir pazar kurduk. Biz, bizden önceki nesillerden böyle bir pazarda, olimpiyat tarihinde 28 altın madalya alan bir Türkiyeyi, güreşi konuşuyoruz. Ama şöyle bir artı var, en son katılmış olduğumuz olimpiyatlarda belki güreşte bir başarısızlık söz konusu olmuş olabilir. Doğrudur, bunun aksini söylemek de mümkün değildir. Çünkü kriter madalyaysa, güreşte madalyamız olmadı. Bunu kabul etmek lazım. Ama artı tarafından bakarsanız, tarihinde ilk defa 114 sporcu ile katılmış, yüzde 80 artışla olimpiyata katılmış bir Türkiye var.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Asrın Güreşçisi Yerlikaya, curling oynadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER