Aslı ve Gülşen yeniden okullu oldu

Aslı ve Gülşen yeniden okullu oldu -Ağrıda çeşitli nedenlerle okula ara veren 2 kız öğrenci, aileleri ikna edilerek eğitimlerine devam etmeleri sağlandı -Milli Eğitim Müdürü Başak: İki kızımızı yeniden okula kazandırdı


AĞRI (A.A) - Ağrıda çeşitli nedenlerle okula ara veren 2 kız öğrenci, ailelerinin ikna edilmesiyle eğitimlerine devam etmeleri sağlandı.
     Ağrı Milli Eğitim Müdürlüğünün Kızları Okula Kazandırma Projesi kapsamında Yüzüncü Yıl mahallesindeki Ömeroğlu İlköğretim Okulunda öğrenim gören 3 kız öğrencinin okula devam etmedikleri belirlendi.
     Ağrı Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak, bir grup öğretmenle çeşitli nedenlerle okula devam edemeyen Aslı Kaya, Gülşen Nagaş ve Yasemin Çeper adlı öğrencilerin ailelerini evlerinde ziyaret ederek, çocuklarını okula göndermeleri konusunda ikna etmeye çalıştı.
     Başak ve ikna ekibinin görüşmeleri sonucu Aslı Kaya ile Gülşen Nagaş yeniden eğitime kazandırılırken, Yasamen Çeper okula devam etmek istemediğini söyledi.
     Kız çocuklarının okula kazandırılması için yoğun çaba sarf ettiklerini anlatan Başak, öğretmenlerle aileleri ziyaret ederek, aileleri ikna etmeye çalıştıklarını söyledi.
     Başak, kız çocuklarının küçük yaşlarda evlendirilmemesi, onlara güzel bir gelecek sunmak için eğitimlerini tamamlamaları noktasında her zaman destek olmaya hazır olduklarını ifade ederek, şunları kaydetti:
     Aslı ve Gülşen kızımızın aileleriyle görüştük ve bu kızlarımızın eğitimlerine devam etmeleri için onları ikna ettik. Bu 2 kızımızı yeniden okula kazandırdık. İkisi de okula yeniden devam edecek. Bu bizim için en büyük mutluluktur. Yasemin kızımızın ailesiyle de görüştük ancak kızımız okula gitmek istemediğini söylüyor. Bunun sebebini araştırıp onu da en kısa zamanda eğitime kazandırmak için rehber öğretmenlerimiz ısrarla gelip ailesi ve kendisiyle tekrar görüşecekler.
     Başak, eğitime yeniden kazandırılan Aslı ve Gülşenin giysi ve kırtasiye malzemelerini kendisinin karşılayacağını, diğer eğitim yardımlardan da faydalanabileceklerini belirterek, eğitimini yarıda bırakan öğrencilerin eğitime kazandırılması için çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.
    
     -3 aydır arkadaşlarımı ve öğretmenlerimi çok özledim-
    
     Ailesinin ikna edilmesiyle yeniden okullu olan 14 yaşındaki Aslı Kaya, annesine yardım edebilmek için okulu bıraktığını söyledi. 3 aydır okula gidemediği için arkadaşlarını ve öğretmenlerini çok özlediğini ifade eden Kaya, Annem hasta olduğu için ev işlerinde ona yardım edebilmek amacıyla okulu bırakmak zorunda kaldım. Okula yeniden devam edeceğim için çok mutluyum dedi.
     Okumayı çok sevdiğini anlatan Kaya, Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak ve öğretmenlerine yeniden okula kazandırılmasında gösterdikleri çabadan dolayı teşekkür etti.
    
     Muhabir: Fatma Güven
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Aslı ve Gülşen yeniden okullu oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER