Annesi olmadan okula gidemiyor

Annesi olmadan okula gidemiyor -Doğuştan tek böbreği olan yüksek tip anerektal anomali (kapalı anüs) hastası çocuk, rahatsızlığı nedeniyle annesi olmadan eğitimine devam edemiyor -Anne Çiğdem Çatal: Bez kullanmak zorunda kal


KOCAELİ (A.A) - Necdet Doğruyol - Doğuştan tek böbreği olan kapalı anüs denilen yüksek tip anerektal anomali hastası 14 yaşındaki Mehmet Yılmaz Çatal, rahatsızlığı nedeniyle annesi olmadan eğitimine devam edemiyor.
     Anne Çiğdem Çatal, oğlunun doğuştan kapalı anüslü olarak doğduğunu ve 14 yıldır tedavisinin çeşitli hastanelerde sürdüğünü söyledi.
     Hastalığı yüzünden bez kullanmak zorunda kalan çocuğunun okulda çok sıkıntı çektiğini, arkadaşları ve öğretmenleri tarafından da dışlandığını ifade eden Çatal, bu durumun çocuğun psikolojisini de bozduğunu kaydetti.
     Okulda çok başarılı olan çocuğunun bu durumundan dolayı dışlandığını savunan anne Çatal, Çok başarılı olan çocuk, başarısızlığa itildi. Yanında olmadan eğitim alamıyor bezlendiği için koku oluştuğu için arkadaşları istemiyor. Ruhsal sorunları yüzünden de psikolojik tedavi görüyor. O da bu haliyle okula kesinlikle girmek istemiyor dedi.
     Anne Çatal, çocuğunun eğitimsiz biri olarak büyümesini istemediğini dile getirerek, Çocuğumun durumunda veya benzer bir rahatsızlığı olan çocuklara eğitim imkanı tanınsın, okullarda bu çocuklar seçilsin ya da özel bir öğretmen verilsin, özel bir sınıfa konulsun. Bunları anlayacak öğretmenler verilsin. Öğretmenlere anlatıyoruz sonra öğretmen değiştiği zaman yerine gelene de anlatmak zorunda kalıyoruz. O öğretmen bizim derdimizi anlayana kadar belli bir süreç geçiyor. Çocuk yine bunalıma giriyor ve azar da işitiyor. Bu sefer de okula gitmek istemiyor şeklinde konuştu.
     Aile olarak bu durumdan dolayı çok huzursuz olduklarını anlatan Çatal, çocuğun da bu nedenle hiçbir şeye adapte olamadığını kaydetti.
     Çatal, çocuğuna evde eğitim verme imkanlarının olmadığını ifade ederek, okulda arkadaşlarıyla görmediği eğitimi vermesinin olanaksız olduğunu anlattı.
    
     -Ameliyat olsa da tam iyileşemeyecek
    
     Anne Çiğdem Çatal, Bu durumda olan çocukların adeta başıboş bırakıldığını, eğitimlerinin yarım kaldığına dikkati çekerek, Bunun gibi özürlü olan çocukların belli bir noktaya taşınması gerekiyor. Tedavisi çok ağır ve yıpratıcı oluyor. Çektiği acılar sıkıntılar var. Kullandığı ilaçların verdiği rahatsızlıkları var. Milli Eğitim Müdürlüğünün bunu bir şekilde ele alması gerekiyor ifadesini kullandı.
     Çocuğunun eğitim için yaptıkları başvurulardan sonuç alamadığını anlatan Çatal, şunları kaydetti:
     İmkanlar sağlanamıyorsa ben ne yapayım. Benim koşturmamla olmuyor, devletimizin de el atmasını istiyorum. Çocuğumu iyi edeyim derken ben de rahatsızlık geçiriyorum. Ameliyat geçirse bile normale dönmeyecek. Sadece hastalık hafifleyecek. Ama tam iyileşmeyecek.
     Anne Çatal, çocuğuna sağlık raporu verilip maaş bağlanmasını istediğini belirterek, imkansızlıklar yüzünden çocuğunun tedavisini 3 hastanede yarım bırakmak zorunda kaldığınını ifade etti.
    
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Annesi olmadan okula gidemiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER