Ankara Arşivi oluşturulacak

Ankara Arşivi oluşturulacak -Ankaraya ait görsel ve yazınsal pek çok dokümanter toplanıp bir araya getirilerek Ankara Arşivi oluşturulacak -Basın Yayın Daire Başkanı Tekcan: -Ankaranın geçmişine ışık tutacak, dününü


ANKARA (A.A) - Ankaraya ait görsel ve yazınsal pek çok dokümanter toplanıp bir araya getirilerek Ankara arşivi oluşturulacak.
     Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Recep Tekcan, Ankaranın geçmişine ışık tutacak, dününü bugününü anlatacak ne kadar doküman varsa bir araya getirerek büyük bir arşiv oluşturacağız ifadesini kullandı.
     Tekcan, Ankarayı anlatan, tanıtan Ankaranın dününü ve bugünü karşılaştırmaya ve eski Ankarada önemli bina ve yerleri, tarihi özelliği olan mekanları tekrar gün ışığına çıkarmak için böyle anlamlı bir çalışmayı başlattıklarını bildirerek, bu kampanya için oluşturulan jürinin değerlendirdiği fotoğrafları değeri üzerinden satın alabileceklerini vurguladı.
     Tekcan, Ankaranın geçmişine ışık tutacak fotoğraf, kitap, film gibi pek çok belgeden oluşacak arşiv için vatandaşlara seslenerek, Ankaraya ait fotoğrafları ölümsüzleştirmek adına paylaşma isteğinde bulundu.
    
     Muhabir: Ankara
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Ankara Arşivi oluşturulacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER