Anafor operasyonu davası

Anafor operasyonu davası -Hakkında 34 yıl 3 ay hapis cezası bulunan ve yakalama kararıyla aranan zanlı, düzenlenen operasyonla gözaltına alındı -Zanlı, tutuklanarak cezaevine konuldu


İZMİR (A.A) - İzmirde Anafor operasyonu davasında 34 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan ve hakkında yakalama kararı bulunan zanlı, düzenlenen operasyonla yakalandı.
     İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü İnfaz Büro ekipleri, Anafor operasyonu kapsamında hakkında 34 yıl 3 ay hapis cezası bulunan ve yakalama kararıyla aranan Barış Vuralın, Çiğli ilçesinde bir evde saklandığını belirledi.
     Vural, Özel Harekat Şube Müdürlüğüne bağlı polislerin desteğiyle eve düzenlenen operasyonda yakalandı. Evde yapılan aramada, tarihi değeri olan bazı eserlerin de ele geçirildiği öğrenildi.
     İnfaz Büro Amirliği ekiplerince İzmir Adliyesine götürülen Vural, İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesinde tutuklama kararı okunmasının ardından Kırıklar F Tipi Cezaevine gönderildi.
    
     -Operasyon ve dava süreci-
    
     İzmir polisi, daha önce silahlı çete kurmak suçundan cezaevine giren Ahmet Tekin Baykal liderliğindeki grubun yeniden suç örgütü oluşumuna girerek yasa dışı faaliyetlerde bulunduğu iddiaları üzerine, 1.5 yıl süren takibin ardından 2008de İzmir, İstanbul, Ankara, Aydın, Kuşadası, Muğla, Balıkesir, Samsun, Mersin, Kayseri, Zonguldak ve Antalyada operasyon düzenlemişti. Anafor adlı operasyonda, Ahmet Tekin Baykal ile emekli albay, emekli askeri savcı, emekli 2 uzman çavuş, Danıştay hakimliğinden ayrılmış bir avukat ve emekli polis müdürünün de aralarında bulunduğu çok sayıda zanlı yakalanmıştı.
     İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesinde açılan 176 sanıklı dava, 130 olay değerlendirilerek geçen yıl karara bağlanmıştı.
     Suç örgütü kurmak ve yönetmekle suçlanan Ahmet Tekin Baykal, bu suçtan 3 yıl 1 ay 15er gün hapis cezasına, ayrıca örgüt adına gerçekleştirilen Vedat Orhan Çelek, Ayhan Çelek, Zeki Göktuğ, Simay Erturun, Nevzat Soyugüzel, Tuncer Dal, Cemalettin Doğana karşı eylemler, Çeşme Plajı ihalesi, Adnan Menderes Havalimanı yemek ihalesi, Kuşadasında bar olayı, kumar oynatmak, tehdit, hürriyeti tahdit, gayrimenkule el koyma, yağma gibi suçlardan ise toplam 67 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.
     Davada Barış Vurala 34 yıl 3 ay, Barış Önere 30 yıl 1 ay, Yıldırım Barana 12 yıl 9 ay, Serkan Güle 22 yıl 6 ay, Fikret Şahine 15 yıl 2 ay, İlker Doğduya 11 yıl 10 ay, Bünyamin Aras ve Soner Şaşmaza 10ar yıl, iş adamı Cumhur Atışa 11 yıl, avukatlar Mürsel Ünlüye 21 yıl 4 ay, Cezmi Arslana 34 yıl 4 ay, Maksut Tuğluya 50 yıl 4 ay, Sami Hoştanın da aralarında bulunduğu 41 sanığa ise örgüt üyeliği ya da örgüte yardım suçundan 1 yıl 15 gün hapis cezası verilmişti.
     Dava kapsamında Çeşme Plaj İhalesi ile ilgili yargılanan eski Güzelbahçe Belediye Başkanı Ertan Avkıran ile Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu ise beraat etmişti.
     Dava sürecinde tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Barış Vural, Zafer Yalçın, Cezmi Arslan, Barış Öner, Yalçın Şahin, Yıldırım Baran hakkında da yakalama kararı çıkartılmıştı.
    
     Muhabir: Gülcan Kaplan / Serdar Yılmaz / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Anafor operasyonu davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER