Ana Sınıfsız Okul Kalmasın projesi

Ana Sınıfsız Okul Kalmasın projesi -Sarsılmaz ailesinin TOGEMin geliştirdiği proje kapsamında Düzcede inşa ettirdiği ana sınıfı törenle açıldı -TOGEM Başkanı Gülbaran: -2 yıl içinde eğitim birimi sayımızı 500e çı


DÜZCE (A.A) - Sarsılmaz ailesinin Toplumsal Girişim Merkezinin (TOGEM) geliştirdiği Ana Sınıfsız Okul Kalmasın projesi kapsamında Düzcede inşa ettirdiği ana sınıfı törenle açıldı.
     İhsaniye İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen törende konuşan TOGEM Başkanı Saadet Gülbaran umut olmak için 2005 yılında Emine Erdoğan tarafından kurulan yardım merkezinin 7 yılda çok sayıda eğitim kurumunun kurulması için çalıştığını ve önemli sonuçlar aldığını söyledi.
     TOGEMin yardıma muhtaç vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanmasının yanı sıra kalıcı çözümler üretmeye devam ettiğini dile getiren Gülbaran, Günümüzde yaşadığımız sorunların temel sebeplerinin geçmişte yaşadığımız hatalar, eksiklikler ve özellikle eğitimsizlik olduğunu bilen merkezimiz, bu soruna temelden çözüm arama gayretindedir. Okul öncesi dönem çocuğun gelişiminin hızlandığı yıllardır. Bu dönemde verilen eğitim çocuğun geleceğini yön verir diye konuştu.
     Hayırseverlerimizin heyecanı ve katkısı sayesinde yurdumuzun çeşitli il ve ilçelerinde 363 eğitim birimi yaptık diyen Gülbaran, TOGEM olarak söz verdik. 2 yıl içinde eğitim birimi sayımızı 500e çıkaracağız. Önümüzdeki haftadan itibaren aynı heyecanla Konya, Ankara, Manisa, Nevşehir, Kayseri ve Antalyadaki okullarımızın da açılışlarını yapacağız şeklinde konuştu.
    
     -Hayırsever iş adamı Sarsılmaz-
    
     Sarsılmaz Silah Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Latif Aral Aliş Sarsılmaz ise Sarsılmaz ailesi olarak uzun yıllardır Düzcede sanayinin gelişmesine katkı sağlamaktan mutluluk duyduklarını bildirdi.
     Düzcedeki depremin ardından yaşanan sıkıntıların hükümetin verdiği teşviklerle aşıldığına işaret eden Sarsılmaz, şöyle konuştu:
     Düzce, bu teşviklerden sonra göç almıştır. Düzce bu sayede gelişmiştir ve bununla birlikte altyapı ve eğitim sorunları yaşanmıştır. Altyapıdan sonra gelen en önemli ihtiyaç eğitimdir. Tabii ki eğitim sorununun aşılması için herkesin tuğla koyması şarttır. Düzce ile alakalı her sosyal sorumluluk projesinin içinde olmaktan onur duymaktayız ve eğitim projelerinin içinde olacağız.
     Düzce Valisi Adnan Yılmaz ise öğrencilerin daha iyi şartlarda eğitim sürdürmeleri ve geleceğe güvenle bakabilmeleri için herkesin yapacağı bir şeyler olduğunu söyledi.
     Hayırsever Sarsılmaz ailesi tarafından yaptırılan eğitim biriminin sosyal sorumluluk projeleri açısından örnek teşkil ettiğini vurgulayarak, Başbakanımızın muhterem eşleri Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi önderliğinde kurulan TOGEMin yönlendirmesiyle, Ana sınıfsız Okul Kalmasın projesi kapsamında hayırseverlerimiz Sarsılmaz ailesinin katkısıyla yapılan eğitim kurumumuz, çocuklarımızın eğitimine katkı sağlayacaktır diye konuştu.
     Konuşmaların ardından Vali Yılmaz, TOGEM Başkanı Gülbaran ve hayırsever Ala ve Latif Aral Aliş Sarsılmaz, ana sınıfının açılış kurdelesini kesti.
    
     Muhabir: Abdülhamid Hoşbaş / Ömer Ürer
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Ana Sınıfsız Okul Kalmasın projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER