Ahmetfakılı 3. aşure günü etkinliği

Ahmetfakılı 3. aşure günü etkinliği


YOZGAT (A.A) - Ahmetfakılı İlk Okulu ve Orta Okulu, sosyal kulüplerince organize edilen aşure gününde belde sakinleri bir araya gelerek 8 kazan aşureyi bin 200 kişiye ikram etti.
     Etkinliğe Sorgun Kaymakamı Sayın Levent Kılıç, Ahmetfakılı Belediye Başkanı Osman Yılmaz, İş-Kur İl Müdür Yardımcısı Nevzat Atak, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Murat Demir, Çiğdemli Karakol Komutanı Jandarma Üstçavuş Aydın Ulu, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
     Okul personelinin de katkılarıyla hazırlanan 8 kazan aşure, yaklaşık bin 200 kişiye ikram edildi.
     Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, aşure etkinliğinin veli ve okul dayanışmasını artırdığını söyledi.
     Ahmetfakılı halkının bu tür etkinliklerde sık sık yer aldığını belirten Kılıç, Vatandaşlarımızın bu tavrı takdir edilecek düzeyde. Ben de bu güzel birlikteliği hazırlayan vatandaşlarımızla bir araya gelmek istedim. Ahmetfakılı İlk Okulu ve Ortaokulu da bu tür etkinliklerle örnek teşkil ediyor. Bu tür organizasyonların devamlılığı öğretmen, öğrenci, veli ilişkilerini güçlendiriyor dedi.
     Okul Müdürü Mustafa Tuncer ise öğretmen ve öğrencilerin bu tür etkinlikleri severek yaptığını, maddi manevi desteklerini esirgemediklerini kaydetti.
     Okullarında, Aşure Günü, Pilav Şenliği, Kızak Şenliği, yıl sonu Tiyatro Gösterisi, tarihi ve kültürel geziler gibi sosyal aktivitelerin yoğunluğunun eğitimdeki çıtayı yükselttiğini kaydetti.
     Tuncer, aşure etkinliğine katkıda bulunan vatandaşlara Belediye Başkanımız Osman Yılmaza ve okul çalışanlarına teşekkür etti.
    
     Muhabir: Şahin Özmen / Ömer Sarı
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Ahmetfakılı 3. aşure günü etkinliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER