Ahilik Kültürü paneli

Ahilik Kültürü paneli -KÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Önder Çağıran: -Ahilik gerek yapılanma modeli gerekse inanç ve kıymetler sistemine sahiptir


KASTAMONU (A.A) - Kastamonu Üniversitesi (KÜ) tarafından Ahilik Kültürü konulu panel düzenlendi.
     Kastamonu Sanayi ve Ticaret Odası (KATSO) konferans salonunda düzenlenen panelde konuşan, KÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Önder Çağıran, ahiliğin hem yapılanma modeli hem de kabuller sistemi olarak insanların karşısına çıktığını ifade etti.
     Ahiliğin siyasi özellikler taşıdığının savunan Çağıran, şöyle konuştu:
     Ahilik gerek yapılanma modeli gerekse inanç ve kıymetler sistemine sahiptir. Ahilikte şüphesiz din ve tasavvuf çok önemli iki unsurdur. Hatta denilebilir ki inanç ve kabuller sistemi, yani dini unsurlardan başka bir şey değildir. Ancak bütün bu unsurlar, Ahiliğin sadece dini unsur olduğunu ifade etmez. Gerek Anadolu Selçukluları, gerekse Osmanlı Devletinde tavır sahibi oldukları görülmüştür. İlk Ahilerin mesajı Zulme, haksızlığa, cehalete, yağma ve talana karşı başkaldırmak bir insanlık şerefidir olmuştur.
     Panele, Kastamonu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOP) Başkanı Dursun Ergin, Kastamonu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Tiryaki, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.
    
     Muhabir: Özkan Beyer / Sinan Özmüş
     Yayıncı: Nurettin Coşkun
<< Önceki Haber Ahilik Kültürü paneli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER