Afyon Sucuğu dünyaya rekorlarla tanıtılacak

Afyon Sucuğu dünyaya rekorlarla tanıtılacak -Afyonkarahisar Ticaret Borsası, Afyon Sucuğu markasını dünyaya tanıtmak için Guinness Rekorlar Kitabına girmek için denemelerde bulunacak -ATB Yönetim Kurulu Başkanı Mühsürler: 1


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mühsürler, Afyon Sucuğunu dünyaya tanıtmak amacıyla Guinness Rekorlar Kitabına girmek için en ağır ve en uzun sucuk denemesinde bulunacaklarını söyledi.
     ATB Başkanı Mühsürler, Borsada düzenlediği basın toplantısında, Afyonkarahisarın yöresel lezzeti Afyon Sucuğu ve Afyon Pastırması konusunda iddialı olduklarını, bu markayı tüm dünyaya tanıtmak istediklerini bildirdi.
     Bu amaçla proje geliştirdiklerini ifade eden Mühsürler, 1 ton ağırlık denemesiyle en ağır, 2 kilometre uzunluk denemesiyle ise en uzun kangal sucukla Guinness Rekorlar Kitabına girmek için aday olacaklarını belirtti.
     Afyonkarahisarın coğrafi işaretlerini taşıyan ürünlerin Guinnesse girmesini önemsediklerini dile getiren Mühsürler, Afyon Sucuğunun rekora imza atıp kitapta yer almasının tüm dünyada tanınmasının yanında, lezzeti ve kalitesiyle de bilinmesini sağlayacağını vurguladı.
     Mühsürler, proje kapsamında hazırlıklara başladıklarını, Mayıs ya da Haziran ayında bu rekorları denemeyi hedeflediklerini kaydetti.
    
     -Afyon sucuğu ve Afyon pastırması adı yurt dışına taşındı-
    
     Afyon Sucuğu ve Afyon Pastırmasının, Türk Patent Enstitüsüne 2003teki başvurularıyla Türkiyede koruma altına alındığını anımsatan Mühsürler, şunları söyledi:
     ATB olarak, Afyon Sucuğu ve Afyon Pastırması markalarının yurt dışına taşınması için, coğrafi işaretlerimiz konusunda yoğun çalışmalar yapıp 13 Ağustos 2012de Avrupa Komisyonuna müracaatta bulunduk ve markalarımızın AB üyesi ülkelerde korunması amacıyla ilk adımı attık. Marka olma ve dünyaya açılmada önemli bir adım olan bu girişim, iç ve dış tüketimle Afyon markasının aranmasını sağlayacaktır. 1 ton ağırlığında ve 2 kilometre uzunluğunda kangal sucuk demesi yaparak, dünyanın en ağır ve en uzun sucuğu unvanlarını almak istiyoruz. Bu ilk adım, diğer tüm illerimize örnek olmalıdır.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın 2023 yılı projesinde yer alan, en az 10 markanın yurt dışında tescil edilmesi ve bilinmesi konusuna da değinen Mühsürler, Afyon Sucuğu ile Afyon Pastırmasının bu yönde ilerlediğini aktardı.
     Tescil sayesinde yöre adını kullanarak üretilen ürünlerin kalitesinin korunmasının sağlanacağını açıklayan Mühsürler, Bu sayede, yörenin şöhretinin haksız kullanılması, kötü üretimle zarar verilmesi, yöreye ait hiçbir özelliği taşımamasına rağmen bu bölgeye ait gösterilen üretimle markaların zarar görmesi engellenecek dedi.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör / Serdar Yılmaz
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Afyon Sucuğu dünyaya rekorlarla tanıtılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER