Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun -Aydın Valiliği: -İlimizdeki zemin yapısı veya üzerindeki yapılaşma nedeniyle can ve mal kaybına yol açma riski taşıyan alanlar, belediyeler ve il özel idaresi tarafında


AYDIN (A.A) - Aydın Valiliği, 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında, ildeki riskli yapıların tespitinin belediyeler ve il özel idaresi tarafından belirlenerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığına iletileceğini bildirdi.
     Aydın Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Türkiyenin, dünyadaki etkin deprem kuşaklarının biri üzerinde bulunduğunu ve ciddi deprem riskinin söz konusu olduğu belirtti.
     Başta Kuzey Anadolu ve Güneydoğu Anadolu fay kuşakları boyunca uzanan sahalar ile Ege Bölgesi ve Göller Yöresinin 1. derece deprem bölgeleri içinde yer aldığı işaret edilen açıklamada, geçmiş yıllarda yaşanan depremler ve oluşan kayıplar dikkate alındığında, bu konuda kayıpların yaşanmaması için ciddi tedbirler alınmasını gündeme getirdiği ifade edildi.
     Açıklamada, bu kapsamda zemin yapısı veya üzerindeki yapılaşma nedeniyle can ve mal kaybına yol açma riski taşıyan riskli alanlar ile ekonomik ömrünü tamamlamış olan ya da yıkılma veya ağır hasar riski taşıyan yapıların belirlenmesine yönelik olarak, 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun çıkarıldığı hatırlatılarak, şunlar kaydedildi:
     İlimizdeki zemin yapısı veya üzerindeki yapılaşma nedeniyle can ve mal kaybına yol açma riski taşıyan alanlar belediyeler ve il özel idaresi tarafından belirlenerek valiliğimiz koordinasyonunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bildirilecektir. İlimizdeki riskli yapıların tespiti, öncelikle yapı malikleri veya kanuni temsilcileri tarafından yaptırılacaktır. Riskli olduğu bilimsel raporla tespit edilen ve idareye veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bildirilen yapılar üzerindeki malikler, yenileme ve dönüşüm faaliyetlerini, 6306 Sayılı Kanunun 6. maddesi ile diğer maddeler çerçevesinde kendileri yapabilecekleri gibi ihtiyaç duyulması halinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve ilgili idareler de gerekli desteği kendilerine sağlayacaktır.
    
     Muhabir: Suat Deniz
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER