9. Uluslararası Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı

9. Uluslararası Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Festivali -Festival 25-27 Ocakta yapılacak


BALIKESİR (A.A) - Balıkesirin Burhaniye ilçesinde bu yıl 9. düzenlenecek olan Uluslararası Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Festivali 25-27 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
     Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova, düzenlediği tanıtım toplantısında, Edremit Körfezindeki yerel ve ulusal basının temsilcileri ile bir araya geldi.
     İlçede biri yaz, diğeri kış mevsiminde olmak üzere yılda iki kez festival düzenlediğini ifade eden Akova, kış festivalinde zeytin ve zeytinyağı kültürünü yaşamak ve yaşatmak ve yarına taşımak adına bir festival yapmaya çalıştıklarını söyledi.
     Kış festivalinin zorluklarını yaşadıklarını anlatan Başkan Akova, Yağmur yağıyor, festivaldeki program çok oturmuyor veya kar yağıyor o esnada. Programda kaymalar oluyor. Onun da bir güzelliği var ama bu zorluklara rağmen yapmaya çalışıyoruz. Bu yılki festivalimizi 25-27 Ocak tarihleri arasında yapacağız dedi.
     Akova, 25 Ocak Cuma günü Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayacak olan 9. Uluslararası Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Festivalinin 27 Ocak Pazar günü yapılacak olan deve güreşi müsabakaları ile sona ereceğini kaydetti.
     Festivalde panel, konferans, gençlik etkinlikleri, yemek yarışmaları ve konserler ile briç turnuvası ve bazı sergilerin açılışları da yapılacak.
    
     Muhabir: Hakan Firik / Burak Akay
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber 9. Uluslararası Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER