8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü -Bilecik Belediye Başkanı Yağcı: Kadına değer veren bir kültürün temsilcileriyiz -Bilecik Valisi Akpınarın eşi Dr. Akpınar: -Kadın toplumların, milletlerin kültür aktarıcısı, ihtiyaç duyulan


BİLECİK (A.A) - Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, kadına değer veren bir kültürün temsilcileri olduklarını bildirdi.
     Yağcı, Kadın Girişimciler Kurulu tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda düzenlenen etkinlikte, kadının varoluşun sembolü ve yaratılışın sebebi olduğunu belirterek, kadının hayatın olmazsa olması, ayrılmaz bir bütün olduklarını kaydetti.
     28 yıllık evli olduğunu ifade eden Yağcı, Belediye Başkanıysam benim hakkım kadar eşimin daha fazla hakkı var. Birlik ve beraberliğin olmadığı bir ailenin olamayacağı gibi kadından eksik, kadını geride kalmış toplumunda olması mümkün değil. Dünyamızın yarışın acımasızca olduğu bugünümüzde kadınlarımız bu yarış içerisinde daha ön plana çıkarma noktasında gerekli çabayı ve gayreti göstermesi lazım. Bizler, tabi ki olumsuzlukları istemiyoruz dedi.
     Vali Halil İbrahim Akpınarın eşi Dr. Nihal Akpınar da kadının toplumların, milletlerin kültür aktarıcısı, ihtiyaç duyulan iş gücü, sevgi ve şefkat kaynağı olduğunu ifade ederek, Akıllı kadın kocasını vezir de eder, rezil de eder atasözünün, kadının eşler üzerindeki gücünü en iyi şekilde vurguladığını söyledi.
     Çoğu kesimde kadının rolünün görmezden gelindiğini, her türlü, şiddete ve baskıya maruz bırakılabildiğini belirten Dr. Akpınar, Düşüncelerine, duygularına, değer verilmemekte. Zorla evlendirilmekte, okumaktan mahrum bırakılabilmektedir. Biran önce kadınlarımızın şiddetten korunmasını sağlayacak düzenlemelerin hızla faaliyete geçirilmesini ve de etkin olmasını arzu ediyorum diye konuştu.
     Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Zuhal Mansfıeld de bir günü kendilerinden almalarını ve bir günün erkeklere verilmesini, 364 günün kendilerine verilmesini isteyerek, Cephe derler evlat göndeririz, ticaret derler evlat göndeririz, barış derler evlat göndeririz, bir gün yeter mi bize. Biz hep varız, var olacağız. Birlikte hareket edeceğiz ve birlikte var olacağız. Önce kendimizi eğiteceğiz ve kendi eksikliklerimizi tamamlayacağız dedi.
     Bilecik Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Nermin Erçolak da toplum içerisinde kadının eş ya da anne olarak görüldüğünü belirterek, Türkiye ekonomisinin hızlı ve sürdürülebilir olması için kadınların, işgücüne daha yüksek oranda katılması gerektiğini söyledi.
     Bilecik TSO Meclis Başkanı Erdal Erşan ise kadınlara verilecek en güzel hediyenin şairlerin yazdığı şiirlerden daha güzel bir hediyenin olamayacağını ifade etti.
     Moderatörlüğünü Mansfıeldin yaptığı, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinden Doç Dr. Çağlayan Açıkgöz, Kadının eğitim hayatındaki rolü ve Bozüyük ilçe Emniyet Amiri Nihal Altıntaşın, Kadına karşı şiddetin önlenmesi, kadınların yasal hakları konuları ile AK Parti İl Kadın kolları Başkanı Gülcan Namal ve CHP Kadın İl Kadın Kolları Başkanı Gülay Tezgitin konuşmacı olarak katıldığı panel sonunda, Kuveyt Türk ile TOBB Bilecik Kadın Girişimciler Kurulu arasında protokol imzalandı.
    
     Muhabir: Muhsin Arslan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER