7. Geleneksel Cumhuriyet Yağlı Güreşleri

7. Geleneksel Cumhuriyet Yağlı Güreşleri -Cumhuriyetin 89. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Tarsusta düzenlenen müsabakalarda, Recep Kara başpehlivan oldu


MERSİN (A.A) - Tarsus Belediyesi tarafından, Cumhuriyetin kuruluşunun 89. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen 7. Geleneksel Cumhuriyet Yağlı Güreşleri müsabakalarında Tarihi Kırkpınar güreşlerinde, Recep Kara başpehlivan oldu.
     75. Yıl Açık Hava Gösteri Merkezinde gerçekleştirilen müsabakalarda, Recep Kara finalde Salih Erinç ile karşılaştı. Rakibini tuşla yenen Kara, başpehlivan oldu. Müsabakalar sonucunda Salih Erinç ikinci, Sermest Bulut ile Ramazan Yarar ise üçüncü oldu.
     Başaltı kategorisinde ise Fatih Sultan Mehmet Alabacakı yenen Sefa Öngör birinci olurken, Abdullah Kaçmazoğlu ile Ayhan Suzan üçüncülüğü paylaştı.
     Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, müsabakaların ardından başpehlivan Recep Karaya altın kemer taktı.
     Belediye Başkanı Kocamaz, yaptığı konuşmada, ata sporunu yeni nesillere sevdirmeyi ve bu sporu yaşatmak istediklerini söyledi.
     Geleneklerine, örf ve adetlere sahip çıkmak mecburiyetinde olduklarını ifade eden Kocamaz, bu anlamda düzenledikleri etkinliğin de önemli bir boşluğu giderdiğine inandığını kaydetti.
     Müsabakaları Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi ile kent protokolü ve vatandaşlar izledi.
    
     Muhabir: Ahmet Can Erdoğan / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin
<< Önceki Haber 7. Geleneksel Cumhuriyet Yağlı Güreşleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER