6. Uluslararası Su Kaynakları ve Çevre

6. Uluslararası Su Kaynakları ve Çevre Kongresi -HKÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kılınç: -Suyun, günümüzde ilime ve tekniğe uygun bir şekilde planlanıp yönetilmesi gerekiyor


GAZİANTEP (A.A) - Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yılmaz Kılınç, suyun ilim ve tekniğe uygun bir şekilde planlanıp yönetilmesi gerektiğini bildirdi.
     HKÜden yapılan açıklamaya göre, Kılınç, İzmirde düzenlenen 6. Uluslararası Su Kaynakları ve Çevre Kongresine katıldı. ABD, Çin, Hindistan ve Japonya gibi bir çok ülkeden katılımcının olduğu kongrenin başkanlığını yapan Kılınç, Su Kaynaklarına ve Çevreye Küresel Bakış konulu sunum yaptı.
     Su kaynaklarının israf edilmemesi gerektiğine dikkati çeken Kılınç, şunları kaydetti:
     Su en önemli doğal bir tabii kaynaktır. Aynı zamanda bu doğal kaynak insanlığın ve medeniyetin gereği olan mal ve hizmet üretmeye yarıyor. Suyun, günümüzde ilime ve tekniğe uygun bir şekilde planlanıp yönetilmesi gerekiyor. Suyu israf etmeden, kirletmeden, tahrip etmeden ve yok etmeden kullanıp gelecek nesillere de en azından aynı miktar ve kalitede aktarılması gerekmektedir ki buna sürdürülebilir kalkınma denir. Bütün tabii kaynaklar insana yaratanın hediyesidir. Bu kaynaklar ve su bize ecdadımızın mirası değil, torunlarımızın emanetidir.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber 6. Uluslararası Su Kaynakları ve Çevre Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER