6 Mart Dünya Türk Havlu ve

6 Mart Dünya Türk Havlu ve Bornoz Günü -Etkinlik kapsamında 1000 öğrenci Pamukkalede bornoz giydi


DENİZLİ (A.A) - Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneğinin (DETGİS) Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu ile birlikte düzenlediği 6 Mart Dünya Türk Havlu ve Bornoz Günü etkinliğinde, 1000 öğrenci Pamukkalede bornoz giydi.
     Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk, etkinlikte gazetecilere yaptığı açıklamada, Denizlinin havlu ve bornoz üretiminde dünyada önemli bir konumda olduğu için bunu anlamlı hale getirmeye çalıştıklarını belirtti.
     DETGİSin bu önemli çalışmasını desteklediklerini ifade eden Öztürk, 6 Martın havlu ve bornoz açısından dünyada tarihi bir gün olacağını dile getirdi.
     DETGİS Başkanı İsa Dal da, Türkiyede yılda 22 milyon bornoz ve 350 milyon havlu üretimi gerçekleştirildiğini belirtti. Türk havlu ve bornozlarının dünyada ilk sırada yer aldığını vurgulayan Dal, şöyle konuştu:
     Türk havlusu ve bornozu özellikle Ege pamuğundan üretildiği için dünya çapında tercih ediliyor. Kutlamada Pamukkaleyi seçmiş olmamızın nedeni ise pamuğu çağrıştırması içindir. Yılda 350 milyon havluyu satın alan kişiler bizim için çok değerlidir. Bu etkinlik bir ilk. Burada bin öğrencimiz bornoz giydi. Önümüzdeki sene 5-10 bin kişiyle 6 Mart Dünya Türk Havlu ve Bornoz Gününü kutlayacağız. Bu Türk havlu ve bornozunun tanıtımı açısından çok önemli.
     Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer de, Sevgililer Günü, Anneler Günü gibi özel günlerin yanına bundan böyle Havlu ve Bornoz Gününün de eklendiğini, etkinliğin önümüzdeki yıllarda kalıcı olması için çalışacaklarını ifade etti.
     Etkinliğe, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Nilgün Ök, Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut, Pamukkale Üniversitesi Tekstil Mühendisliği bölümü öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: İbrahim Süzer / Mustafa Dermencioğlu / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber 6 Mart Dünya Türk Havlu ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER