5531 Sayılı Kanunun Yüksek Öğretim ve

5531 Sayılı Kanunun Yüksek Öğretim ve Eğitime Yansımalarının İrdelenmesi ve Hedefler kongresi


KASTAMONU (A.A) - Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Orman Mühendisleri Odası tarafından, 5531 Sayılı Kanunun Yüksek Öğretim ve Eğitime Yansımalarının İrdelenmesi ve Hedefler kongresi düzenledi.
     Kastamonu Belediyesi toplantı salonunda düzenlenen kongreye, Belediye Başkan Vekili Bahri Yavuz, Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, KÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Temel Sarıyıldız ve Prof. Dr. Sezgin Ayan, Orman Mühendisleri Odası Genel Başkanı Ali Küçükaydın ile öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
     Rektör Aydın, kongrede yaptığı konuşmada, Kastamonunun ormancılık bakımından önemli merkezlerden biri olduğunu ifade ederek, ormancılık bakımından önemli olan bir ilin, eğitim bakımından da önemli olmasının kaçınılmaz olduğunu belirtti.
     Kongrede, Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cantürk Gümüşün Türkiyedeki Ormancılık Eğitiminin Tarihsel Gelişimi, Prof. Dr. Harzemşah Hafızoğlunun Günümüzde Ormancılık Yüksek Eğitim ve Öğretiminde Yapılanma, Öğrenci Kontenjanı ve Yerleştirmelerin İrdelenmesi ve İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kenan Okun Orman Fakülteleri eğitim programlarının akreditasyonunun gerekliliği ve MÜDEK bağlamında yapılan çalışmaların değerlendirilmesi konuları tartışıldı.
    
     Muhabir: Esra Karamuk
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber 5531 Sayılı Kanunun Yüksek Öğretim ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER