5. Uluslararası Kervansaray Buluşması, 22 Eylülde

5. Uluslararası Kervansaray Buluşması, 22 Eylülde başlayacak


MALATYA (A.A) - Melitadan Battalgaziye, Tarih-Arkeoloji-Kültür-Sanat Günleri etkinliği kapsamında gerçekleştirilecek 5. Uluslararası Kervansaray Buluşması, 22 Eylülde başlayacak.
     Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Prof. Dr. Metin Sözen Sanat Sokağında düzenlediği basın toplantısında, Uluslararası Kervansaray Buluşmasının bu yıl Battalgazi Kaymakamlığı, Battalgazi Belediyesi ve İnönü Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirileceğini söyledi.
     Etkinlikle Malatyanın tarihi dokusunu yansıtan önemli tarihi ve turizm merkezlerinin başında gelen Battalgazinin tarihi ve turistik yapısını korumak, ilçeye sahip çıkılmasını sağlamak ve yöreyi sanatseverlerin buluştuğu bir kültür sanat merkezi konumuna dönüştürmeyi amaçladıklarını dile getiren Gürkan, Battalgazi ilçesini dünya kültür turizmine kazandırmayı, ülkenin tanıtımına katkı sağlamayı ve turizm potansiyelini artırmayı hedeflediklerini kaydetti.
     5. Uluslararası Kervansaray Buluşmasının resmi açılışının 22 Eylül Cumartesi günü yapılacağını bildiren Gürkan, etkinliklerin 23 Eylül Pazar günü sona ereceğini belirtti.
     Buluşmada, Füreya Koral anısına kuş evleri seramik sergisi, karma fotoğraf sergisi, seramik çalıştayı uygulama eserleri açılışı ve Malatyada arkeolojik kazı çalışmaları konulu panel gibi etkinlikler düzenleneceğini anlatan Gürkan, ayrıca 2. Battalgazi Karakucak Güreş Müsabakalarının da ilçe stadyumunda yapılacağını söyledi.
     Gürkan, son dönemde artan terör olayları nedeniyle bu yıl halk konserlerini gerçekleştirmeyeceklerini belirtti.
     Basın toplantısına, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman ile yönetim kurulu üyeleri de katıldı.
    
     Muhabir: Mehmet Emin Göresiye / Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber 5. Uluslararası Kervansaray Buluşması, 22 Eylülde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER