49. Kütüphane Haftası

49. Kütüphane Haftası


KASTAMONU (A.A) - Kastamonuda 49. Kütüphane Haftası düzenlenen programla kutlandı.
     Kütüphane Müdürü Ali Göçmen, kütüphanenin konferans salonunda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, internet kullanılımının insan hayatına girmesiyle, bilgi ve teknolojinin çok hızlı bir şekilde ilerlediğini ifade etti.
     Teknolojinin ilerlemesiyle insanların bir müddet kütüphanelerden uzaklaştığını belirten Göçmen, bu geçişin, birkaç yılla sınırlı kaldığını savundu.
     Göçmen, insanların yeniden kitap okumak, ders çalışmak, sınavlara hazırlanmak gibi nedenlerle kütüphanelere ilgi göstermeye başladığını aktararak, Kütüphanenin ve özellikle kitabın yerinin çok farklı olduğunu, sanal ortamdaki bilgi kaynağından yararlanmanın kitap kadar kendilerine güven vermediğini, kaynağa dokunmanın ve kağıt kokusunu hissetmenin çok farklı bir duygu olduğunu dile getiriyorlar. Halkımızın kütüphanelere yönelmeleri, kütüphanemiz kaynaklarından yararlanmaları bizleri son derece memnun etmektedir diye konuştu.
     İl Halk kütüphanesinde 2012 yılı itibariyle kitap sayısının 65 bin 555 olduğunu aktaran Göçmen, üye sayılarının 2 bin 899, kullanıcı sayılarının 55 bin 999 ve ödünç verilen materyal sayısının da 23 bin 022 olduğunu kaydetti.
     Konuşmanın ardından, yıl içinde kütüphanede en çok kitap okuyan olan kişilere çeşitli ödüller verildi.
     Törene, Kastamonu Vali Yardımcısı Atilla Kantay, Belediye Başkan Vekili Bahri Yavuz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziver Kaplan, Türkiye Sakatlar Derneği Kastamonu Şube Başkanı Serhat Yolasığmazoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.
    
     Muhabir: Özkan Beyer
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber 49. Kütüphane Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER