3

3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü -Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri kapsamında, Kapadokya vadilerinde yürüyüş gerçekleştirilecek


NEVŞEHİR (A.A) - 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri kapsamında, Nevşehir Valisi Abdurrahaman Savaşın da katılımı ile Kapadokya vadilerinde yürüyüş gerçekleştirilecek.
     Halk Sağlığı İl Müdürü Mahmut Aydın, yaptığı açıklamada, 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri kapsamında, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü ve Dr. İ. Şevki Atasagun Nevşehir Devlet Hastanesi personellerinin katılacağı 3 Ekim Çarşamba günü saat 15.00te Halk Sağlığı Müdürlüğü önünden başlayıp Nevşehir Beğendik Alış-Veriş Merkezine kadar gidilerek yine Halk Sağlığı Müdürlüğü önünde bitirilecek bir yürüyüş etkinliği gerçekleştirileceklerini söyledi.
     Aynı etkinlikler kapsamında, Halk Sağlığı ve Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri işbirliği ile 6 Ekim Cumartesi Günü Saat 09.30da Uçhisar Güvercinlik Vadisinde Yeterli ve Dengeli Beslenme ve Hareketli Yaşam Kurulu paydaş kurumları ile kamu kurum ve kuruluşları çalışanları ve halkın katılımının olacağı bir doğa yürüyüşü gerçekleştirileceğini belirten Aydın, etkinliğe katılacak katılımcıları taşıyacak araçların yürüyüş günü Saat 09.30da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü önünden hareket edeceğini kaydetti.
     Bu tür etkinliklerle halkın dikkatini çekerek toplumda fiziksel aktiviteyi özendirmek halk nazarında durağan hayat yerine hareketli hayat tarzını özendirmek adına farkındalık yaratabilmeyi düşündüklerini ifade eden Aydın, Bu tip doğa yürüyüşü organizasyonları kurumumuz tarafından son 6 ay içerisinde 2 defa yapılmış olup bu 3. olacaktır. Çetin geçen kış ayları haricinde her ay mümkünse ilçeleri de kapsayacak şekilde bir planlama içerisinde bulunulmaktadır. Hafta içerisinde, Kapadokya bölgesinde faaliyet gösteren bir balon şirketi tarafından bazı balon uçuşlarında fiziksel aktivitenin önemi konusunda sloganlar içeren bez afişler balon sepetlerine asılarak konuya halkın dikkati çekilecektir dedi.
     Ayrıca aile hekimleri ile toplumun her bireyin beden kitle endekslerinin elektronik ortama kayıt edilerek, obez seviyesinde olan vatandaşların hastaneye sevkini gerçekleştirerek takiplerini yaptıklarını anlatan Aydın, şöyle devam etti:
     Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği halinde Beden Eğitim Öğretmenlerine yönelik bir eğitim çalışması yapılarak okullarda öğrencilerin beden kitle endeksleri çıkartılarak obez çocuklara yönelik bir çalışma yapılmıştır. Bu çalışma kapsamında 2012 yılına yönelik üstün gayret gösteren okulların tespiti yapılmış olup, Ekim ayı içerisinde müştereken ödülleri verilecektir. Müdürlüğümüz eğitimcileri tarafından ilimizdeki bütün okullarda sağlıklı beslenme ve fiziksel aktiviteyi özendirici eğitim çalışmaları yapılmış ve her yıl ilköğretim 3. sınıf öğrencilerine sağlıklı beslenme ve lise 1. sınıf öğrencilerine yönelik ergenlikte beslenme ve fiziksel aktivite konulu eğitimler yapılmaya devam etmektedir.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Yücel Velioğlu

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER