3. Uluslararası Folklor Festivali

3. Uluslararası Folklor Festivali -Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu: -Festivali, ülkelerle olan ikili ilişkilerimizi güçlendirmek ve kuvvetlendirmek amacıyla düzenliyoruz


GAZİANTEP (A.A) - Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 3. Uluslararası Folklor Festivalini ülkelerle olan ikili ilişkileri güçlendirmek ve kuvvetlendirmek amacıyla düzenlediklerini bildirdi.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Başkan Tahmazoğlu etkinlikte, Hakkaride 8 askerin şehit olması dolayısıyla festivalin bir gün ertelendiğini ifade ederek, ailelere baş sağlığı diledi.
     Festivalde değişik ülkelerden gelen folklor ekiplerinin kendi halk oyunlarını sergileyeceklerini dile getiren Tahmazoğlu, Festivali, ülkelerle olan ikili ilişkilerimizi güçlendirmek ve kuvvetlendirmek amacıyla düzenliyoruz. Festivalin güzel geçmesini diliyor ve katılan herkese teşekkür ediyorum dedi.
     Vali Vekili Mehmet Taşdöğen de festivale ev sahipliği yapan Tahmazoğluna teşekkür ederek, bu tür festivallerin ülkelerarası barış ve kültürel kaynaşmaya vesile olduğunu belirtti.
     Konuşmaların ardından, Türkiye, Makedonya, Endonezya, Bulgaristan, Ukrayna, Kazakistan, Romanya ve Acara Özerk Cumhuriyeti folklor ekipleri kendi yörelerine ait halk oyunlarını sergiledi.
     Havai fişek gösterisi yapılan festivalde sanatçı Hakalmaz, sevilen türkülerini seslendirdi.
     Vatandaşların da zaman zaman türkülere eşlik ettiği gözlendi.
     Konserin sonunda Tahmazoğlu, ünlü türkücüye günün anısına çiçek ve plaket takdim etti.
     Etkinliğe, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Aykanat, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Osman Toprak, Şahinbey İlçe Emniyet Müdürü Behçet Şüküroğlu, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
    
     -Yabancı folklorcular davul zurna eşliğinde halay çekti
    
     Bu arada 3. Uluslararası Folklor Festivali kapsamında Gaziantepe gelen yabancı halk oyunları ekipleri davul zurna eşliğinde halay çekti.
     Kentin tarihi tarihi, kültürel ve turistik yerlerini gezen yabancı konuklar, şehri çok beğendiklerini ifade ederek, kendilerine bu imkanı sağlayan Tahmazoğluna teşekkür etti.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber 3. Uluslararası Folklor Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER