3. Ulusal Farmasötik Kimya Kongresi, Malatyada

3. Ulusal Farmasötik Kimya Kongresi, Malatyada başladı


MALATYA (A.A) - Türk Farmasötik ve Medisinal Kimya Derneğinin katkısıyla İnönü Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Anabilim Dalı tarafından düzenlenen 3. Ulusal Farmasötik Kimya Kongresi başladı.
     İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen kongrenin açılış konuşmasını yapan İnönü Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Arzu Karakurt, üniversitenin ve Eczacılık Fakültesinin tarihçesi ile Farmasötik Anabilim Dalının çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi.
     Karakurt, fakültede 12 öğretim üyesi, 9 asistan ve 300 civarında öğrenci bulunduğunu, sahip oldukları donanımlı araştırma laboratuvarlarda yaptıkları önemli çalışmalarla bilim dünyasına katkı sunmaya gayret ettiklerini söyledi.
     Eczacılık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. İsmail Özdemir de ilki 2006 yılında İstanbulda yapılan Ulusal Farmasötik Kimya Kongresinin üçüncüsünün İnönü Üniversitesinde yapılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Özdemir, yeryüzünün en eski mesleklerinden biri olan eczacılığın sağlık sistemi içerisinde çok önemli bir yer tuttuğunu ifade ederek, Eczacılar ilaçların araştırılması, bulunması, formüle edilmesi, üretilmesi, temin edilmesi ve hastalarda kullanılmasına kadar birçok alanda rol oynamaktadırlar. Farmasötik kimya ise kimyacılarla eczacıların buluştuğu temel bir noktadır. Farmasötik kimyanın amacı, ideal ilaç molekülüne ulaşmaktır. Bu amaca uygun olarak lisans eğitimindeki öğrencilere, sentetik ve yarı sentetik ilaçların tüm yönlerinin tanımlanması için gerekli olan teorik ve pratik bilgiler verilmektedir dedi.
     Öte yandan, kongrenin açılışına İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Türköz, Türk Farmasötik ve Medisinal Kimya Derneği Başkanı Prof. Dr. Fethi Şahin ve akademisyenler katıldı.
     Kongre, yarın Prof. Dr. Fethi Şahin, Prof. Dr. Dilek Demir Erol, Prof. Dr. Tuncel Özden ve Ecz. Kadriye Özçelikin konuşmacı olduğu İlaç Sanayinde Farmasötik Kimyacının Yeri konulu panelle sona erecek.
    
     Muhabir: Ensar Özdemir
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber 3. Ulusal Farmasötik Kimya Kongresi, Malatyada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER