3. Hemşehri Dernekleri Festivalinin hazırlıklarına başladı

3. Hemşehri Dernekleri Festivalinin hazırlıklarına başladı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepte yapılacak 3. Hemşehri Dernekler Festivalinin hazırlıklarına başlandı.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, belediye yetkilileri, festival öncesi dernek başkanı ve yöneticileriyle encümen toplantı salonunda bir araya geldi.
     Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Settar Çanlıoğlu ve Başkan Danışmanı Necati Binici başkanlığında toplanan dernek yetkilileri, festivalde yapılacak etkinlikleri belirleyerek, görüş alışverişinde bulundu.
     Çanlıoğlu, açıklamasında, her yıl birbirinden renkli görüntülere sahne olan festivalin bu yıl 3üncüsünü hayata geçireceklerini ifade etti.
     Toplantı ile Gaziantepte faaliyetlerini yürüten hemşehri dernek yöneticileriyle tanışma ve sorunlarını dinleme fırsatı bulduklarını belirten Çanlıoğlu, şunları kaydetti:
     31 Mayıs-03 Haziran tarihlerinde yapacağımız festivalde beraber ne yapabiliriz, bu derneklerin temsil ettikleri yerel kültürel unsurları Gazianteplilerle nasıl buluşturabiliriz, nasıl tanıtabiliriz sorusuna beraber cevap aramayı istedik. Bu proje ile Türkiyenin değişik bölgelerinden gelen ve Gaziantepte ikamet eden vatandaşlarımız yapacağımız etkinliklerde kültürlerini tanıtma fırsatı doğacaktır. Amacımız Gaziantepte yaşayan tüm hemşehrilerimizi Gazianteplilik bilinci altında buluşturmaktır.
     Başkan Danışmanı Binici de Farklılıklarımız renklerimizdir diyerek, belediye tarafından düzenlenen festivalin tüm hemşehri derneklerini birbirleriyle kaynaştırmayı hedeflediğini aktardı.
     Festivalde, herkesin memleketine özgü yiyecek, içecek ve giyeceklerini sergileyeceğini dile getiren Binici, İnşallah bu organizasyona ilgi yoğun olacaktır dedi.
     Dernek başkanları ve temsilcileri ise toplantının önemine dikkat çekerek, kendi yöre kültürlerinin yaşatılmasına katkı sağlayan bu buluşmaya öncülük yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ve ekibine teşekkür etti.
     (ZER-SEÇ)
<< Önceki Haber 3. Hemşehri Dernekleri Festivalinin hazırlıklarına başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER