3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü


YOZGAT (A.A) - 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle, Sorgun Engelliler Umut Derneği aşure dağıttı.
     İlyas Arslan Sinema ve Tiyatro Salonu girişine kurulan kazanla aşure pişiren dernek mensupları, Rehberlik Araştırma Merkezi tarafından hazırlanan programı izlemeye gelenlere aşure dağıttı.
     Sorgun Engelliler Umut Derneği Başkanı Süleyman Özdemir, her sağlıklı insanın potansiyel bir engelli olacağına dikkati çekerek, engellilerin bir çoğunun da geçmişte sağlıklı birer insan olduklarını anımsattı.
     Özdemir, Türkiyede yaklaşık 13 milyon engelli bulunduğunu da anımsatarak, şunları kaydetti:
     Bu da ülke nüfusunun 6da birine tekamül etmektedir. Bu oranda engellisi bulunan Türkiyede, bizler için bir çok çalışmalar yapılmaktadır. Kamu kurum ve kuruluşlarına ait mevcut resmi yapılar, mevcut tüm yol, kaldırım, yaya geçidi, açık ve yeşil alanlar, spor alanları ve benzeri sosyal ve kültürel alt yapı alanları ile gerçek ve tüzel kişiler tarafından yapılmış ve umuma açık hizmet veren, her türlü yapılar engellilerin erişebilirliğine uygun duruma getirilmelidir. Engelli vatandaşlarımızı düşünerek, düzenlemeler yapılmalı. Engelli insanlara acımamalı, onların tüketen değil üreten insan olmaları sağlanmalıdır.
    
     Muhabir: Şahin Özmen / Ömer Sarı
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER