22 Mart Dünya Su Günü

22 Mart Dünya Su Günü


ESKİŞEHİR (A.A) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su işleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından 22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla düzenlenen resim ve kompozisyon yarışması sonucunda bölge bazında dereceye giren öğrenciler gerçekleştirilen törenle ödüllerini aldı.
     DSİ 3. Bölge Müdürlüğünde düzenlenen törende Kütahya, Sakarya, Bilecik ve Eskişehir illerinden 22 Mart Dünya Su Günü resim ve kompozisyon yarışmasına katılıp dereceye giren 8 öğrenciye DSİ 3ncü Bölge Müdürü Yardımcısı Şeref Dağdelen tarafından ödülleri verildi.
     Dağdelen, törende yaptığı konuşmada, tüm dünyanın ve Türkiyenin 22 Mart Dünya Su Gününü kutladığını belirtti.
     İlerleyen zamanlarda su sıkıntısı yaşamamak için sahip olunulan su kaynaklarının çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Dağdelen, şunları kaydetti:
     Suyun giderek artan öneminden dolayı Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 22 Şubat 1993de her yılın bugününü 22 Mart Dünya Su Günü olarak ilan etmiştir. Bugün, her yıl farklı bir tema çalışmasıyla kutlanmaktadır. 2013 yılın teması ise Uluslararası Su İşbirliğidir. Bu temayla ülkeler arasında suyla ilgili konular üzerinde iş birliği geliştirilip sorunlara ortak çözümler bulmak amaçlanmaktadır. Uluslararası su işbirliği konulu tema kapsamında bu yıl gerçekleştirilen 22 Mart Dünya Su Günü etkinlikleri kapsamında Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su işleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen resim ve kompozisyon yarışmasında bölgemizde derece giren öğrencilerimizi tebrik ediyor, bugünün dünyaya, ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.
     Konuşmaların ardından derece giren öğrencilere ödüllerinin verildiği program, fotoğraf çekimiyle sona erdi.
    
     Muhabir: Hicret Özkan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber 22 Mart Dünya Su Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER