2013 Uluslararası Sivil Toplum Kuruluşları Kongresi

2013 Uluslararası Sivil Toplum Kuruluşları Kongresi çalıştayı


EDİRNE (A.A) - Trakya Üniversitesinde (TÜ) gelecek yıl yapılacak 2013 Uluslararası Sivil Toplum Kuruluşları Kongresi çalıştayı düzenlendi.
     Üniversitenin Balkan Yerleşkesi Balkan Kongre Merkezinde gerçekleştirilen çalıştayın açılışında konuşan Edirne Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Can, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının yurt dışındaki Türk sivil toplum kuruluşlarında önemli başarılar gösterdiği söyledi.
     Can, Birçok ülke, soydaşının iş güç sahibi olan, ciddi işler yapan, belli bir amaç altında örgütlenmiş ve karar mekanizmalarına etki edebilecek düzeyde bir güç olması konusunda gayret içerisindedir. Türkiye Cumhuriyeti de bu gayreti göstermektedir. Türk vatandaşının o ülkenin mensubu olduğunda yaşanan olaylara seyirci kalmadığı ve o ülkenin karar mekanizmalarında etkili olduğunu görmekteyim diye konuştu.
    
     -Değişik konulu konferanslar bilgilenme için yol gösterici-
    
     TÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Derman Küçükaltan da fakülte olarak sivil toplum kuruluşlarıyla ilgili birçok etkinliğe öncü olmaya çalıştıklarını belirtti.
     Öğrencinin bilgilenmesinin sadece eğitim ve öğretim kadrosuyla mümkün olmadığını söyleyen Küçükaltan, Değişik konulu konferanslar bilgilenme için yol göstericidir. Kongre de değişik temalı bilgilenme için yol gösterici konulardan biri dedi.
     TÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Akdemir ise, üniversite olarak sivil toplum kuruluşları konusunda hem ulusal, hem de uluslar arası birçok etkinlik düzenlediklerini belirtti.
     Önümüzdeki yılların örgütlenmeleri, sivil toplum kuruluşlarıyla olacaktır diyen Akdemir, şöyle devam etti:
     Gerçekten de sivil toplum kuruluşları ülkelerin çatısı olma yolundadır. İşsizlik, yoksulluk, doğal felaketler toplumun sorunudur. Bu sorunu da ancak toplumun kendisi, yani sivil toplum kuruluşları çözecektir.
     Konuşmaların ardından çalıştaya katılan MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri ile Edirne Vali Yardımcıları Hasan Hüseyin Can ve Ayhan Özkana yetkililerce plaket verildi.
     Türklerin göç tarihi ve yerleşik yaşama geçişi, Selçuklu ve Osmanlıda vakıf olgusu ve örgütleri, Kıtalar bağlamında Türk göçü olgusu ve sivil toplum kuruluşu örgütlenmeleri, Yurt dışındaki sivil toplum kuruluşlarının sorunları ve çözüm önerileri gibi konuların işleneceği hazırlık çalıştayı, gün boyunca sürecek.
    
     Muhabir : Cihan Demirci / Salih Baran
     Yayıncı : Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber 2013 Uluslararası Sivil Toplum Kuruluşları Kongresi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER