2012 En Güzel Kayısı Yarışması toplantıda

2012 En Güzel Kayısı Yarışması toplantıda değerlendirildi -Kayısı Fuarı kapsamında yapılacak yarışmaya, çeşitli kurumlardan 17 bin lira destek sağlanacak


MALATYA (A.A) - En Güzel Kayısı Yarışması için Malatyadaki çeşitli kurumlardan 17 bin lira destek sağlanacağı bildirildi.
     Yarışmayla ilgili görüş alışverişinde bulunmak üzere, ilgili kurum ve kuruluşların yetkilileri Malatya Valisi Ulvi Saran başkanlığında, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde toplantıda bir araya geldi.
     Vali Saran, toplantıda yaptığı konuşmada, bu yıl rekoltenin yüksek olmasına karşın aşırı fiyat düşüşünü önlemek ve üreticilerin mağdur olmaması için kayısı tüketiminin arttırılması gerektiğini belirtti.
     Özellikle kayısının yaş halinin yurt içinde ve yurt dışında tüketiminin sağlanması gerektiğine işaret eden Saran, kayısının üreticiden tüketiciye ve sanayiye yaş olarak verilmesi gerektiğini söyledi.
     Ayrıca kayısının tanıtımının çok iyi yapılması gerektiğinin altını çizen Saran, kayısının tanıtımın yapılması ve yaş olarak tüketiminin sağlanması amacıyla her yıl En Güzel Kayısı Yarışması düzenlendiğini anımsattı. Saran, bu yıl düzenlenen yarışmaya hep aynı üreticilerin katılımı yerine geniş kapsamlı katılımın sağlanmasını talep etti.
     İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdürvekili Ramazan Aytekin de, kayısının, Malatyadaki 173 bin 400 hektarlık sulu tarım arazisinin 70 bin hektarında yetiştirildiğini kaydetti. 39 bin çiftçinin gelir kaynağı olan ve kente yıllık 400 milyon dolar getirisi bulunan Malatya kayısının alternatifi olmadığını ifade eden Aytekin, geçen yıl 122 bin ton olan rekoltenin bu yıl 149 bin 500 ton olarak tahmin edildiğini hatırlattı.
     Bu yılki rekoltenin yüzde 15inde zedelenmelerin olduğunu dile getiren Aytekin, Rekoltenin yüksek olması kayısı fiyatlarının düşmesine sebep olmuştur. Bizim en önemli hedefimiz kayısının yüzde 10unun yaş olarak tüketimini sağlamaktır dedi.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının kayısı tarımının eğitimine büyük önem verdiğini belirten Aytekin, bu çerçevede organik ve gün kurusu kayısı üretiminin desteklendiğini anımsattı.
     Yarışmaya, Malatya Belediyesi 3 bin 500, İl Özel İdaresi 3 bin, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası 2 bin 500, Malatya Ticaret Borsası 2 bin 500, Malatya Ziraat Bankası 2 bin 500, Malatya Ziraat Odası 2 bin, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği bin olmak üzere toplam 17 bin liralık maddi katkı sağlanacak.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber 2012 En Güzel Kayısı Yarışması toplantıda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER