20. Uluslararası Hazar Şiir Akşamları

20. Uluslararası Hazar Şiir Akşamları


ELAZIĞ (A.A) - İl Kültür ve Turizm Müdürü Tahsin Öztürk, Elazığda bu yıl Yunus Emre ve Aşk teması üzerine düzenlenen 20. Hazar Şiir Akşamlarının sanat çevreleriyle birlikte başarıyla sonuçlandırıldığını kaydetti.
     Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, etkinlik kapsamında, 150 kişilik şair, yazar, müzisyen ve sanatçı grubunun kentte ağırlandığını belirtti.
     Programın tanıtımı amacıyla biner adet kitapçık, davetiye, afiş, kit dosyası, 19. Hazar Şiir Akşamları Güldestesi bastırılarak dağıtıldığını aktaran Öztürk, şunları kaydetti:
     Bunun yanında bilbordlarda ve basın yayın organlarında program tanıtılmış ve duyurulmuştur. Yunus Emreyi ve felsefesini anlatan yazarların kitaplarından satın alınarak öğrencilere ve kütüphanelere dağıtılmıştır. Yunus Emre Bilgi yarışması ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüller verilmiş ve final gecesinde Hazar Gölü kıyısında tüm katılımcılara yemek ikramı yapılmıştır. 24 Haziranda Harput ve Keban Gezisiyle mutlu bir şekilde son bulmuştur. Bir kültür ve sanat şehri olan Elazığ, uluslararası bu organizasyonu kamu kurumları, Elazığ sanat çevreleriyle birlikte başarıyla sonuçlandırmıştır.
    
     Muhabir: Emrah Gökmen / Ömer Fansa
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber 20. Uluslararası Hazar Şiir Akşamları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER