2. Uluslararası Felsefe Kongresi

2. Uluslararası Felsefe Kongresi -UÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü tarafından Şehir ve Felsefe adıyla 11-13 Ekim tarihlerinde organize edilen kongre kapsamında 20 ülkeden 100e yakın felsefeci Bursada şehircilik ko


BURSA (A.A) - Uludağ Üniversitesi (UÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü tarafından Şehir ve Felsefe adıyla 11-13 Ekim tarihlerinde organize edilen 2. Uluslararası Felsefe Kongresi kapsamında 20 ülkeden 100e yakın felsefeci Bursada şehircilik konusunda görüşlerini açıklayacak.
     UÜden yapılan yazılı açıklamaya göre, Bursa Valiliği ve Büyükşehir Belediyesinin yanı sıra merkez belediyeleri ve bazı derneklerin de desteklediği kongrede alanında uzman felsefeciler şehirciliği farklı bir açıdan ele alacaklar. UÜ Rektörlük Salonunda gerçekleşecek olan kongrenin başkanlığını da UÜ Felsefe Bölüm Başkanı Prof. Dr. Abdülkadir Çüçen yapacak.
     Çüçen konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kongrede, şehrin kültürel yaşamın olgunlaşmasında ve zenginleştirilmesinde oynadığı rolden hareketle, mimariden, ekonomiye, sanattan dine, etikten politikaya, bilimden felsefeye nasıl bir zemin oluşturduğu üzerinde odaklanacaklarını söyledi.
     Şehir ve felsefe üzerine yüzlerce soruya cevap arayacaklarını belirten Çüçen, Kültürün kendini ifade ettiği en iyi yer olan şehir, felsefesinin de doğup şekillenmesine zemin oluşturmuştur dedi.
     Çüçen, şehir ve felsefe söz konusu olduğunda akla yüzlerce sorunun geldiğini dile getirerek, Günümüz dünyasında şehirlerde düşünmenin ya da özlü düşünmenin ortaya konması mümkün müdür- Şehirlerin mimarisinin düzenlenmesine veya şehir planlamasına felsefeden, felsefi bakıştan ne gibi katkılar gelebilir- gibi akla gelen yüzlerce sorularla hesaplaşmayı denemek ve şehir ve felsefe ilişkisine yeni ve farklı bakışlar ortaya koyabilmek için bu kongreyi uluslar arası alanda düzenlemeyi uygun gördük diye konuştu.
     Kongre Genel Koordinatörü Gürkan Kaya ise 21. yüz yılda markalaşmış kentlerin ön planda tutulduğunu anlatarak, Alanında uzman 100den fazla yerli ve yabancı akademisyen kentimize gelerek şehir ve felsefe üzerine görüşlerini sunacaklar. Bursa Valiliğimizin ve yerel yöneticilerimizin desteğini alarak gerçekleştireceğimiz kongre, bir dünya şehri olan Bursanın markalaşmasına büyük katkı sunacaktır ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Halil İbrahim Başer
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber 2. Uluslararası Felsefe Kongresi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER